KADIN KONUKEVİ VE ENGELLİLER REHABİLİTASYON MERKEZİ BİNALARI TAMAMLANDI

cerrah3
Vali Celalettin Cerrah, inşaatları tamamlanan Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan ile birlikte binaların bulunduğu alana giden Vali Cerrah, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Arslan’dan bilgi aldı.
İnşaatları tamamlanan ve çevre düzenlemeleri devam etmekte olan Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi binalarının içini gezen Vali Cerrah, son düzenlemeler için gereken talimatları verdi. Vali Cerrah incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada sosyal devlet anlayışı ile hem şiddet mağduru olan kadınları korumak hem de engelli çocukların daha iyi yaşamaları için onlara fırsat tanımak amacıyla her iki binanın yapıldığını kaydederek, “Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezimiz tamamlandı. Kadın Konukevimiz 40 kişilik olarak planlandı ama binamızın odaları, ranza konularak, kapasiteyi 80 kişiye çıkarmak için müsait. Temenni ediyorum ki hiçbir hanımefendi şiddet mağduru olmasın ve bu binaya asla ihtiyaç duymayalım. Temennimiz bu yönde ancak ne yazık ki bazı hanımlar ve çocuklar aile içi şiddete maruz kalıyorlar. Devlet olarak bizim görevimiz hanımları ve çocukları korumak devletin şefkatli elini onlara uzatmak” diye konuştu.
Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin ise 100 kişi kapasiteli olduğunu ifade eden Vali Cerrah, engelli çocukların eğitimine çok önem verdiğini vurgulayarak, “Engelli çocuklarımızın, evlerine kapanmaması ve hayatlarını mümkün olan en iyi şekilde yaşayabilmeleri için eğitim almaları çok önemli. Engelli çocuklarımızın eğitim gördüğü Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezimiz geçtiğimiz yıllarda açıldı ve şu anda engelli çocuklarımız orada eğitim alıyorlar. Burada yeni yaptığımız Engelliler Rehabilitasyon Merkezimiz de 100 engelli çocuğumuza çeşitli konularda eğitim verecek. Çocuklarımız, yetenek ve becerilerine göre Merkezimizde bulunan atölyelerde eğitim alacaklar. Ayrıca spor da yapabilecekler” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.