ERZİN HÜRRİYET MAHALLESİ AYAĞA KALKTI

Erzin Hürriyet Mahallesi sakinleri 60 yıldır oturdukları tapulu evlerinden mahkeme kararıyla tahliye edilmenin tepkisini dün sokaklara çıkarak ortaya koydu.
Hürriyet Mahallesinde 1956 yılından bu yana ikamet eden vatandaşlar 1970 yılında almış oldukları tapuların 2011 yılında açılan mahkeme sonucunda kaybetmenin şokunu yaşıyor.ERZİN HÜRRİYET MAHALLESİ AYAĞA KALKTI
Dün saat 13:00’da Hürriyet Mahallesinden elinde pankartlarla ve dövizlerle Erzin çarşı meydanına davullu zurnalı kortej eşliğinde yürüyen 450 kişilik vatandaş topluluğu Erzin Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Avukat Mehmet Akif Özer; “1956 yılında Bulgar göçmenlerine, daha sonraki yıllarda da çok sayıda vatandaşa verilen Hürriyet Mahallesindeki belediye adına kayıtlı tapulu yerler zaman içinde okul yapmak amacıyla bazı vatandaşlarla takas yapma yoluna gidilmiş, daha sonraki yıllarda da toplamda 113 vatandaşımıza bedeli karşılığı belediye tarafından satılmıştır. Tapu Sicil Müdürlüğünden vatandaşlar tapularını almışlardır. 2011 yılında arazinin Milli Emlak’a ait olduğu gerekçesi ile Mal Müdürlüğü tarafından açılan dava mahalle sakinlerinin aleyhine sonuçlandı. Mahkeme kararlarıyla ortaya çıkan sonuçlar canımızı yakıyor. Bu karar yasaya uygun olsa da kamu vicdanına uymamaktadır. Buradan bu ilçeyi yönetenlere ve siyasilere sesleniyoruz; Bizler bu adaletsizliği, haksızlı oluşturmadık. Bu mağduriyetin giderilmesi siz siyasilerin samimiyetine bağlıdır” dedi.
Basın açıklaması sık sık alkışlarla bölünürken vatandaşlar bir ara ellerindeki resmi tapuyu da ateşe vererek alınan kararı protesto etti. Basın açıklaması sonunda yerel sanatçılar tarafından bir de müzik dinletisi gerçekleştirildi. Herhangi bir taşkınlığa ve olumsuzluğa mahal verilmeden gösteri sona erdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.