Üç mahalle yeni ductil içmesuyu şebekesinden su almaya başladı

İskenderun’un en hayati sorunu olan içmesuyu şebekesi döşeme çalışmaları kapsamında, ductil içmesuyu şebeke borusu döşeme çalışması tamamlanan Numune, İsmet İnönü, Pınarbaşı mahallelerinin eski içmesuyu şebekesi işletmeden çıkarıldı. Numune, İsmet İnönü ve Pınarbaşı Mahallesi’nde yeni döşenen ductil içmesuyu şebekesinden su verilmesine başlandı.
Eski boruların işletmeden çıkarılarak, montai ve demontaj çalışması sırasında Numune, İsmet İnönü, Mustafa Kemal, Gürsel ve Meydan Mahallelerinde zorunlu olarak su kesintisi uygulandı.
Çalışmanın süratle tamamlanmasının ardından zorunlu olarak kesinti uygulanan mahallelere yeniden su verilmeye başlandı.Üç mahalle yeni ductil içmesuyu  şebekesinden su almaya başladı
Numune, İsmet İnönü, Pınarbaşı mahallelerinde yaklaşık 50 yıldır abonelere su ulaştıran pik, asbest, PVC cinsi, eskimiş, çürümüş ve yüzde 72 su kaybına neden olan, ekonomik işletme ömrünü tamamlamış bu borular işletmeden çıkarıldı. Bu mahallelerdeki aboneler ductil içmesuyu şebekesinden su almaya başlandı. Ductil içmesuyu şebeke borusunda su kaybı olmayacak. Binalara yeterli basınç ve konforda su verilmesi nedeniyle de bina girişinde depo, pompa ve çatılardaki su depolarının kullanılmasına ihtiyaç duyulmayacak.

Önceki İçerikPayas resmen ilçe oldu!
Sonraki İçerikSiyasi Partiler ve STK’lar da Çelenk Sunabilecek
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.