Payas resmen ilçe oldu!

Hatay’la birlikte 13 ilin büyükşehir statüsüne alınması için TBMM’nde görüşülen yasanın kabul edilmesi, Payaslılar için tarihi önem taşıyordu. Payas’ın ilçe olması anlamına gelen TBMM’deki oylama gece geç saatlere kadar televizyonlardan takip edilirken, genel kurulu Ankara’da takip eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve beraberindekiler yapılan oylama anına kadar nefeslerini tuttular.
Sabaha karşı alınan olumlu sonuç sonrası Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’la birlikte tüm Payaslılar’ı büyük bir mutluluk sardı.
Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı’nın ardından üçüncü bayram coşkusunu yaşayan Payaslılar için yeni dönem bu şekilde başlamış oldu.
Payaslılar, gerçekleştirdikleri birlik ve beraberlik ruhunun zaferini kazanmanın mutluluğunu, efsane Belediye Başkanı Bekir Altan’la birlikte paylaşıyorlar.

BAŞKAN ALTAN’IN GÖZÜNE UYKU GİRMEDİ
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan gece boyunca uyumadığı Payas’ın ilçe olma müjdesini alabilmek için beklediği mutlu sona sabaha karşı ulaştı. Altan Payas halkına hayırlı olsun artık ilçe olduk bunun için hep birlikte mücadele ettik diyerek ilk olarak şunları söyledi:
“Payas ilçe olmayı hak etmişti ama yasal olarak bunun olma sı gerekiyordu. Bunun için verdiğimiz mücadelede başta Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere; Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin ve Milletvekillerimiz ile birlikte emeği geçen, bizlere destek veren halkımıza teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Önceki İçerik“İskenderun Körfezi deniz, kara ve hava taşımacılığı yönünden önemli bir konuma sahip”
Sonraki İçerikÜç mahalle yeni ductil içmesuyu şebekesinden su almaya başladı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.