Talasemi ve Ocak Hücre Anemisi Hastaları Derneği üyeleri azimli ve karalı..

İskenderun Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Hastaları Yardımlaşma Derneği Başkanı Volkan Vural Taş ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Ticaret Borsası’na ziyaret gerçekleştirdiler.
Ziyaretçileri memnunluk duyan Başkan Engin Vayısoğlu’na Talasemi hastalığı ve dernek hakkında bilgiler verildi. Başkan Volkan Taş, “Biz bu derneği hasta gözü ile kurduk. Derneğimiz doktorlarımız ve anne ve babalarımızın desteği ile kuruldu. Biz de hani hastanın derdinden hasta anlar ilkesi ile yola çıkarak bu derneği kurmak istedik. Talasemi ve Ocak Hücre Anemisi Hastaları Derneği üyeleri azimli ve karalı..Şuan üye sayımız 30 hasta 30 sağlıklı olmak üzere 60 kişiden oluşmakta. İskenderun’da 535 hasta var. Dernek olarak çeşitli faaliyetlerimiz olacak. Hastalarımıza ve hasta yakınlarına yönelik bilinçlendirici seminerlerimiz olacak. Ocak ayında inşallah açılışımız olacak. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Açılışımıza katılımınız bizleri onurlandıracaktır” dedi.
İskenderun Ticaret Borsası Başkanı Engin Vayısoğlu ise İskenderun’un geleceği için çalıştıklarının altını çizerek, “Biz yıllardan beri yaptığımız buradaki insanımıza özellikle Milli Eğitim nezdinde çocuklarımıza özellikle de ilköğretimde okuyan çocuklarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. 2012 yılı itibari ile yardımlarımızı tamamladık. Tabi böyle özellikle sizin gibi hasta yani yarın öbür gün bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz. Hepimiz her an özürlü adayıyız. O yüzden de bizler de bu konuda herkese olduğu gibi sizlere elimden gelen desteği sunmaya çalışacağım. 2013 yılı ile ilgili bütçe çalışmalarına gireceğiz. O zamanda sizin derneğinize de neler yapabiliriz? Size nasıl bir katkıda bulunabiliriz? Oturur bunu düşünürüz, gerekli yardımları yapacak duruma geldiğimiz an sizinle irtibata gireriz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.