ASİ NEHRİ’NDE TEKNEDE NİKAH KIYDILAR

Hayaldi, gerçek oldu. Antakya Belediyesi’ne ait “Asi 1” adlı tekneyle birlikte önce Asi Nehri’nde tekne turları başladı, hafta sonu ise bir çiftin nikahı Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş tarafından Asi Nehri’nde gezi teknesinde kıyıldı.
Yahya Yurtman ile Ferah Bolat adlı genç çiftlerin nikahı Asi Nehri’nde düzenlenen törenle kıyılırken, nikah öncesi Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın da iştirak ettiği, Yurtman ve Bolat ailelerinin katılım gösterdiği bir tekne turu düzenlendi. Tekne gezisinin ardından bizzat Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın katıldığı törenle genç çiftlerin Asi Nehri’nde nikah işlemi gerçekleştirildi. ASİ NEHRİ’NDE TEKNEDE NİKAH KIYDILAR
Yurtman ve Bolat aileleri nikah törenlerine katılım gösteren, yavrularının nikah işlemini gerçekleştiren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a teşekkür ederlerken, bir ilk gerçekleştirilerek çocuklarının nikah işlemlerinin Asi Nehri’nde tekne üzerinde yapılmasından ötürü duydukları mutluluğu ayrıca ifade ettiler.
Nikâh töreni gerçekleşen çiftleri köprü üzerinde ve etrafında bulunan vatandaşlar alkışladılar. Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş nikahını kıydığı genç çiftlere, kahve fincanı takımı hediye etti.
Asi Nehri’nde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş nikah töreninde yaptığı açıklamada, “ Genç çiftlerimizi ve ailelerini yürekten kutluyorum. İnsanoğlunun hafızası zayıftır. 3,5 yıl önce göreve geldiğimizde Asi Nehri’nden 13 kamyon atık çıkardığımız günleri hatırlıyorum. Afedersiniz, koyun ve eşek ölüsüne bile rastlamıştık. Geçen dönem başlayan peyzaj ve çevre düzenleme projesini revize ederek tamamladık. Asi Nehri’ne dökülen atık suların Arıtma Tesisi’ne yönlendirilmesini, burada arıtılan suyun temiz haliyle yeniden Asi’ye tahliyesini sağladık. Asi Nehri’nin her iki yakasında ve iç duvarlarında çevre ve peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirdik. Yine nehrin her iki yakasında yer alan kanalizasyon hatlarının ve bacaların temizliğini Kombine Kanal açma aracımızla temizledik. Vali konağının arka kısmında bulunan ve 1980 darbesinde kapatılan 31 yıldır yasak duvarı Sayın Adalet Bakanımız ve Sayın Valimizle birlikte yıkarak halkın yolunu halka açtık. Müze yanında yer alan duvarlarda ferforje çalışması yaparak Arkeoloji Müzemizi görünür hale getirdik. Asi Nehri üzerinde ihtiyaç olan farklı bölgelerde köprülerin yapımını gerçekleştirdik. Asi Nehri’nde geçtiğimiz dönem yapımı sağlanan Lastik set barajı 3 metreden 5,30 metreye yükselterek Asi Nehri’nde su seviyesini daha da üst seviyelere çıkardık. Asi Nehri artık tekne gezintilerinin yapılabileceği bir hale gelince de “Asi 1” adlı ilk teknemizi geçtiğimiz günlerde nehre indirdik ve hemşehrilerimiz tekne turlarına başladı. Farklı zaman ve mekânlardaki söylemlerimizde Asi Nehri’nde tekne turları düzenleyeceğimizi ve Asi Nehri’ndeki teknede kurayla ayda 2 kez çiftlerimizin nikâhını kıyacağımızı söylemiştik. Bugün bu hedefimize ulaştık. Asi Nehri artık kötü koku ve görüntü kirliliği yerine bundan böyle tekne turları, nikâh törenleri ve belki de ilerleyen dönemde toplu taşıma ile anılacaktır.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.