Yelken Kulübü İskenderun’un gururu oldu

İskenderun Yelken Kulübü yurtdışındaki başarılarına bir yenisini ekledi ve Yunanistan’da Türk Bayrağı’nı dalgalandırarak Türkiye’nin ve İskenderun’un bir kez daha gururu oldu. 2nd International Sailing Regatta Yelken Yarışları 25-28 Ekim tarihleri arasında Yunanistan’ın Selanik şehrinde gerçekleştirildi. Yarışlar Optimist sınıfında 3 ülke Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’den toplam 113 sporcunun katılımı ile başladı.
Bu yarışa İskenderun Yelken Kulübü Antrenörü Gökhan Durkal önderliğinde sporcular Mehmet Ali Demir ve Samet Ataoğlu katıldılar. Yapılan yarışlar sonunda Optimist genel klasmanda İskenderun Yelken Kulübü sporcularından Samet Ataoğlu 2. Mehmet Ali Demir ise 8. oldular. Ayrıca Samet Ataoğlu Erkekler Klasmanında 1. oldu.Yelken Kulübü İskenderun’un gururu oldu
Yarışma sonrası bir değerlendirme yapan İskenderun Yelken Kulübü’nün başarılı antrenörü Gökhan Durkal “Öncelikle Yunanistan’da bayrağımızı dalgalandırdığımız için mutluyuz. Bayram’da aldığımız bu dereceleri Türk Halkına ve İskenderun’umuza armağan ediyoruz. Elde ettiğimiz dereceler katılan sporcu sayısına baktığınızda başarıdır, önemsenecek derecelerdir. Sporcularımı özgüvenleri ve başarıları için kutluyorum. Bu tür yarışlar bizler için uluslar arası tecrübelerdir. Diğer ülke sporcularının stillerini görmek, tekniklerini ve hatalı hareketlerini izlemek sporcularımızın ufku için oldukça yararlıdır. İskenderun’un ve Türkiye’nin adını bu kez Yunanistan’da duyurduğumuz için mutluyuz. Ayrıca kulübümüzde, 8-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Bölge Kupası 3. Ayak Yelken Yarışlarında iyi sonuçlar elde edeceğimize eminiz. İskenderun Yelken Kulübü olarak çok daha iyi derecelere imza atmak arzusundayız. Bizlere bu imkanı sunan İskenderun Yelken Kulübü Başkanımız Edip Zelluh’a, Genel Kaptanımız Meriç Özkaya’ya, yönetim kurulu üyelerimize, diğer manevi destekçilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İskenderun Yelken Kulübü Genel Kaptanı Meriç Özkaya ise yaptığı değerlendirmede “Sporcularımız bu kez Yunanistan’dan derece ile döndüler. Sporcularımızı ve antrenörümüzü kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum. İskenderun Yelken Kulübü olarak çok daha iyi dereceler elde etmenin çabası içinde olacağız. İskenderun Yelken Kulübü olarak, yelken sporuna daha çok sporcu kazandırmanın hazırlıkları içindeyiz. Yelken Sporu’nda kulübümüz her daim centilmenliğiyle, başarısıyla ve kayda değer organizasyonlarıyla bundan sonra da adından söz ettirecektir” dedi.
İskenderun Yelken Kulübü Başkanı Edip Zelluh’da elde edilen başarıyı önemsediğini ifade ederek “Sporcularımız ve antrenörümüzle gurur duyuyorum. Başarı çıtamızı her geçen gün biraz daha yükseğe çıkartacağız. Yurt içindeki ve dışındaki tüm yarışmalarda en iyi dereceleri elde etmenin gayretinde olacağız” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikİskenderun Polisi 500 aileye kurban eti dağıttı
Sonraki İçerikMehmet ağabeyimizi kaybettik
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.