ASİ NEHRİ’NDE TEKNE SEFASI!

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Asi Nehrinde ilk tekne gezintisini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Savaş, Cumartesi günü beraberinde Antakya Belediye Başkanvekili Serdar Güven, Belediye Yardımcısı Mehmet Çaparali, Hayırsever işadamı Erol Bilecik, Hatay Girişimciler Derneği (KAGİD) Başkanı Hatice Dilek Karadeniz, gazeteci yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun da hazır bulunduğu teknede, Asi’de ilk tekne gezisini yaptı.
Asi nehri 2. Etap çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde nehir üzerinde yapılan yaya köprüsünün hemen yan kısmına inşa edilen iskeleden 20 kişi kapasiteli tekneye binilerek 400 metre gidiş ve 400 metre geliş olmak üzere toplam 800 metrelik alanda Asi’de tekne gezisi yapıldı.ASİ NEHRİ’NDE TEKNE SEFASI!
Başkan Savaş; “ Bu iskele de kura sonucu her ay iki çiftimizin nikahını kıyacağız. Ayrıca bu bölgeye ses ve ışık sistemi yapıldı. Nikâh törenini Asi Nehri çevresinde yürüyüş yapan herkes görüp duyabilecek. Ayrıca önümüzdeki süreçte şimdi yaptığımız gibi nehirde teknelerle gezintiler yapılabilecek. Hataylılar teknelere bu iskeleden inip binecekler. Gerçekleştirilen bu uygulamaların temel amacı kentin cazibe merkezine bir hareketlilik getirmek. Asi Nehri’nin kötü koku ve görüntü kirliliğinden öte, tekne gezintisi ve nikâh töreni gibi insanlara tebessüm ettiren uygulamalarla anılmasını sağlamak. İlerleyen yıllar için hedeflediğimiz trafik gürültüsünden uzak, kent merkezinde ve ana arterlerde yayalaşmanın ön planda olduğu “Yavaş ve Sağlıklı Şehir” düşünce ve planlamamıza katkı da bulunmasıdır.” dedi.
Belediye Başkanı Savaş, suyu eksilmeyen, temiz görüntülü ve kokusuz bir nehir için çalışmalar yaptıklarını belirterek, Asi’nin Antakya’nın gerdanı olduğunu söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.