Taksici oldu mu şimdi!

İnsanların bazen yaptıkları tüm kente mal oluyor. Aslında herkesin yaptığı kendini bağlar ama maalesef bazen bu olmuyor. Bizler kentimizin tanıtımını yapmak için çırpınırken, içimizdeki İrlandalılar ise kentimizin ismini üç kuruşa baltalamaktan çekinmiyor. Arkadaşım aradı İstanbul’dan ve bana çok sitemkâr sözler söyledi. Şahsıma değil ama İskenderun’a getirdiği iki iş adamının İskenderunluları böyle bilmediklerini söylediğini anlattı.
Şaşırdım! Olayın ne olduğunu anlamaya çalışıyordum, sakinleştirdim ve dinledim.
Gerçekten söylediklerine ban bile çok kızdım.
Bakın size olayı anlatayım; Ben ve bu anlatacağım konuda ilgili merci kim ise mutlaka bu işin takibini yaparak insanları dolandırmanın ne kadar ayıp ve yanlış olduklarını birileri bu insanlara öğretmeli.
İskenderunlu olan arkadaş iki iş adamıyla birlikte15.09. 2012 tarihinde iki günlüğüne İskenderun’a gezmeye geliyorlar. Buranın insanlarını çok iyi ve sıcak olduklarını İstanbul’dan hep duymuşlar. Kentimizin güzelliklerini de biliyorlar. Bu nedenle de hafta tatili İskenderun’da geçirmek istediler. Oldukça güzel zaman geçiren iki iş adamı daha sonra kalacakları otele dönmek için gece saat 04:00’da Pac Meydanı’na gelerek buradan taksiye binip otele gidecekler.
Ee.. otele gitmek için de taksi lazım. Şehir dışından gelen bu iş adamları Pac’dan Jasmin Otel’e gideceklerini söylüyor ve taksi sürücüsü de olur ancak, oraya kendilerini 90 liraya bırakacaklarını söylüyor. İş adamları da neden bu kadar kardeşim kilometre ne kadar diye söylüyor. Ancak bizim taksi şoförü “Bu saatte bu isterseniz” diyerek müşterilerini çaresiz bırakıyor. Adamlar ise İstanbul’dan geliyor. Günlük tuvalete bile taksiyle gidiyorlar. Yani fiyatları çok iyi biliyorlar.
“Karşıdan karşıya geçerken bile taksiye bu kadar para alınmıyor” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. Aslında o adamlar İskenderun’dan tam 5000 bin liralık alışveriş yapmışlar. Hediyelik eşyaları yaptırmışlardı. Paradan kaçtıkları da yoktu. Ama enayi yerine konmak zorlarına gitmişti.
Bizim taksici ise Pac meydanın dan Jasmin Otel’e tam 90 lira para aldı. Zengin mi oldu bilmiyorum! Ama duyduğum kadarıyla bu olay çok zorlarına gitmiş ve bir daha gelirler mi? onu da bilmiyoruz. Ama bilmemiz gereken en önemli konu şu.
Kentimizde para kazanan tüm taksi şoförleri biraz daha dikkat etmek durumunda diye düşünüyrum. Esnafımız ve otellerimiz de böyle olmalı insan bir kez geldi ve parayı kazanalım dememek lazım! Geleceğe yatırım yapmak daha doğru. İnsanları buraya alıştıralım ve her hafta sonlarını burada geçirmek için çabalamamız lazım. Umarım taksici bir daha böyle şeyler yapmaz.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.