Önce CAN sonra Suriyeli?

Gerçekten çok ciddi bir durumla karşı karşıya olduğumuz belirtmek isterim. Dünyanın neresine giderseniz gidin, her ülke önce kendi vatandaşını düşünür, korur ve kollar. Bölgede yaşanan gelişmeleri herkes çok yakından takip ediyor. özelilkle Altınözü’ne getirilen Suriyeliler sokaklardan eksik olmuyor. Onların varlıkları bize zarar mı veriyor? Gerçekten hal böylemi! Herkes bir şeyler söyleyip duruyor. Ancak yaşadıklarımızla olayların böyle olduklarını gözlerimizle görüyoruz.
Geçenlerde yaşadığımı sizlere şöyle anlatayım; Altınözü’ne ailemle birlikte gittim ve orada çocuğumuzun ateşi çıktı. Gece Altınözü Devlet Hastanesi’ne götürdüm ve inanın bana götüreceğime çok pişman oldum. Hastanelerin önemini bir kez daha burada canlı yaşadım. Hastane aciline gittim, onlarca kuyruk var. Kucağına çocuğunu, karısını, alan herkes hastanenin aciline gelmiş durumda. Özellikle bunlarda Suriyeli vatandaşlar…
İnsan olarak olaya bakmak taraftarıyım, öylede bakıyorum ama olmuyor.
Can mı, canan mı? Diye de düşünüyorum. Kendi ülkemde, Kendi memleketimizde hastaneden faydalanmak için önce Suriyelilerin hastanede tedavilerinin bitmesini bekleyeceğiz. Koca hastanede iki doktor görev yapıyor. Ayrıca bu doktorun biri görevli olarak Antakya’ya hasta götürdü. Geriye tek doktor kaldı. O doktor da kime baksın ve kiminle yeterince nasıl ilgilensinler? Bu da ayrı bir sorun.
Hiç kimseye bakılmasın diyemeyiz. Mutlaka ki ülkemize gelen insanların mağdur olmasını da istemiyoruz. Ama kendi ülkende ve kendi memleketinde eğer sen ikinci sınıf muamelesi gördüğün zaman o zaman gelen misafirleri de kimse istemez.
Yüzlerce insanın bulunduğu yerde çok ciddi bir sağlık merkezi kurulmalı bunun alt yapısının kurulması lazım ki; Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendi vatandaşları mağdur olmasınlar. Son zamanlarda her yerde doktora atılan dayakları da görüyoruz. Gerçekten içim acıyor. Doktor dövmenin çaresi varsa herkes doktor dövsün. Ama insana kesinlikle böyle bir yaklaşım yakışmaz. Tabi madalyonun birde değer tarafına bakalım; aklınıza hangi hastanenin acil servisini getirirseniz getirin, sizce oraya giden hastalara görevli olan doktor sağlıklı hizmet veriyor mu? Bana göre kesinlikle sağlıklı hizmet veremiyor. Ama doktorun kendisinden kaynaklandığı için değil, sistemin bozukluğundan dolayı doktor insanlara yeterince hizmet veremiyor. Çünkü siz bir doktora 10 hastayı yollarsanız o doktorda hastalara acilen bakmak için hızlanacak sonra hasta ise çare bulamadığını düşünerek hekime saldıracak. Bana göre tüm acil servislerin sistemleri değişmeli hatta ve hatta İskenderun’da tek acil servis olarak devam edildiği sürece birçok sıkıntının köklenerek devam edeceğini her gün güneşin doğduğu gibi gerçek bir sorun olarak kalıyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.