‘BÖLGE İÇİN BÜYÜK BİR İHTİYAÇ’

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek yapımı süren Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde incelemede bulundu..

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yapımı süren Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde incelemede bulundu. İnceleme gezisine, Envitec Genel Müdürü Rami Sarkis, Genel Koordinatör Onur Abalı, İnşaat Mühendisi ve şantiye şefi Ali Karataş, Katı Atık Birliği Genel Sekreteri Fatih Açıkalın da eşlik etti ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
‘BÖLGE İÇİN BÜYÜK BİR İHTİYAÇ’
Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’ndeki incelemesinin ardından yaptığı konuşmasında, dünyanın en önemli sorununun insanoğlunun oluşturduğu atıkların nasıl bertaraf edileceği olduğunu belirten İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, “Tesis hizmete girdiği zaman burası için büyük bir kazanım olacaktır. Çevrenin korunması önemli. Dünyanın şu anda en çok uğraştığı insanoğlunun atıklarının nasıl bertaraf edileceğidir. Bu sadece ülkemizin değil dünyanın da sorunu. O yüzden bu tesisi kazandırmak çok önemli” dedi. Vahşi depolamadan kaynaklanan sıkıntılara dikkat çeken Kaymakam Ali İhsan Su, “O yüzden her yerde böyle bir tesis ihtiyaçtır. Vahşi depolamanın zamanı geçti” diye konuştu.
Nüfus artışı ve buna paralel olarak atık artışı da olacağını vurgulayan Kaymakam Ali İhsan Su, bu atıkların bertarafında da böyle bir tesisin önem taşıdığını vurguladı. Kaymakam Ali İhsan Su, tıbbi atığın da mutlaka özel olarak ayrıştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Tıbbi atıkların sterilize edilerek, depolama sahasında bertaraf edileceğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kağıt, metal, cam, plastik gibi ambalaj atıklarının ayrıştırılarak geri kazanım sağlanacağını ifade etti.
Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin ileri teknolojik özellikte olacağını ve bazı bölümlerin inşaatının 15 Ekim’e kadar tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Düzenli depolama sahası ve su arıtma ünitesi de 6 ay sonra devreye girecek. Böylelikle tesis tamamen tamamlanmış olacak” dedi. Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin bundan 50 yıl sonrasını öngörerek inşa edildiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çevreyi korumak ve sahip çıkmak gerektiğini söyledi.
Bölgemizin kurulacak olan tesis ve yatırımlarla büyüyeceğini ve İskenderun ve çevre beldelerde nüfus artışının beklendiğini, buna paralel olarak çöp sorunun artacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin yapımında bu büyümenin gözönünde bulundurulduğunu sözlerine ekledi. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ayıklama ünitesi, paketleme balyalama ünitesi, tıbbi atık sterilizasyon ünitesi, kompost (gübreleştirme) ünitesini inceledi.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ardından eski Bit Pazarı yerinde yapımı süren Kafeterya ve Meydan Düzenlemesi, iskele ve nikah salonu inşaat çalışmasını yerinde inceledi ve bilgi aldı.
Şehrimizin merkezinde inşaatı süren Kafeterya ve Meydan düzenlemesinin halkımızın nefes alacağı ve dinlenebileceği güzel bir mekan olacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yapımı süren iskelenin halkımızı denizle yakınlaştıracağını, nikah salonunun tamamlanmasıyla, çok güzel bir nikah salonuna kavuşulacağını söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.