MEVZU ÜSTGEÇİTSE, EYVALLAH!

İskenderun Belediye Meclisi, 3 Ekim tarihinde toplanıyor.
Gündemde 6 madde var..
Ben daha çok son maddeyle ilgiliyim.
Çünkü 6. madde gayrimenkul satışlarını öngörüyor..
Bu konuda yaygara koparacak değilim..
‘Geliri kent menfaatini gözeten projelere aktarılacaksa’ sıcak baktığımı söyleyebilirim. Önce merakınızı gidereyim..
Meclisten satış yetkisi almak isteyen İskenderun Belediye İdaresi, 34 gayrimenkulu gözden çıkardı. Bunlardan 33 adeti daire, bir adeti ise 6 dönüm civarında tek parça arsa.. (Gelişim Hastanesi yanındaki arsanın İskenderun Güney Eğitim Vakfı’na verileceği, vakfın da yurt yapacağını öğrendim.)
Devam edelim..
Dairelerin yüzölçümü değişiyor..
80 metrekare olan daire de var, 159 metrekare olan da..
Adresler değişken.. Sahil Evler’de, Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde, Pac Meydanı’nda ve Turist Kampı’nda mevcut dairelerin satış fiyatı henüz netlik kazanmadı. Bildiğim tek şey, satıştan kaynaklanacak gelirin, yaklaşık 5 milyon lira bulacağıdır.. Belki de daha fazla..
Rakamında değilim.. Belediyenin elindeki daireleri satmasına da karşı değilim.. Yeter ki, elde edilecek gelir doğru projelerde kullanılsın.
Öğrendiğim kadarıyla, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in öncelikleri var.. Gayrimenkulleri satışa çıkarmasındaki amacı, AVM önünde bir üst geçit yapmak için finans kaynağı oluşturmak.. Mantıklı..
Hatta önceliği olan bir mevzu..
Sonra, İskenderun’da uzun zamandır ihtiyaç duyulan bir teleferik yapımına başlamak istiyor.. Maliyetin 20 milyon lirayı bulacağı tahmin ediliyor..
Yalnız küçük bir pürüz var..
2013 seçim yılı.. Projesidir, bürokrasi iznidir derken, yetişeceğini sanmıyorum.. Yine de, başlamak bitirmenin yarısıdır, öyle değil mi?
Üçüncü bir ihtimal ise, trafiği tıkayan yolların çözümü için arsa alımına gelir sağlamak.. Biraz meşakketli bir iş.. Uzun soluklu bir hizmet!
Yalnız, öneriler bunlarla sınırlı değil..
Edindiğim bilgiler ışığında.. Gelirin, sahile bir anfi tiyatro kurulması için harcanmasını öngören meclis üyelerinin tavsiyeleri de var.. Önemsiyorum..
Hatta, halıhazırda meclise taşınan MİT binası ve Adliye lojmanıyla ilgili imar ve şehircilik müdürlüğü teklifleri varken, MKÜ arazisinde bir gençlik merkezinin konuşlanması gerektiğini savunan meclis üyeleri yok değil..
Haksa, bu da belediyenin hakkı!
İskenderun Belediyesi bu konuyu düşünmesinde fayda var..
Yalnız bir husus var, paylaşmadan geçemeyeceğim..
Bildiğim kadarıyla, belediyenin kasasında 18 milyon lirayı aşkın bir para var..
Ciddi bir rakam.. Gayrimenkullerin satışından elde edilecek gelir ve bütçedeki olanaklarla birlikte, yukarıda paylaştığım hizmetler, yaşama geçebilir..
Başkan Yusuf Civelek bu konuda öncü olabilir..
Benim önceliğim, AVM önündeki trafik yoğunluğuna son verecek bir üst geçitin yapımından yana.. Hatta, sahile bir anfi tiyatro, harika olur..
Ya da üzerine bir de teleferiğe başlandı mı, tadından yenmez..
Ne dersiniz?!

BU İLK VUKUATI DEĞİL!
Sabah Gazetesi Güney Eki yazarlarından Ersin Ramoğlu’na tepkiler çığ gibi büyüyor. Dün beni arayan dostların bir kısmı, “Bundan böyle Sabah Gazetesi’ni okumayacağım” diyerek, tepkilerini ortaya koyarken, kimileri de yazarın özür dilemesini, aksi durumda görevden alınması gerektiğini söyledi.
Sadece CHP kanadından değil, her siyasi partinin mensuplarından protesto telefonları geldi..
Olacağı buydu..
Kaldı ki, Ramoğlu’nun sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı yazılarının okunma sayısı 10’u geçmiyor.. Kendi sayfama bakıp, gülüyorum..
Geçelim..
Bu arada, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in zehir zemberek açıklamalarını okumuş olmalısınız.. “İskenderun’da huzur ve güven ortamını kişisel menfaatleri için bozmak isteyenleri şiddetle kınıyorum” diyerek, mesajı gediğine oturtmuş.. Gerçi Ersin Ramoğlu, aba altından sopa göstererek ‘yazıp, çizerim’ diyor ama, hikaye..
Ateş olsan, cürmün kadar yer yakarsın!
Tavsiyem:
Önce dinlemeyi öğrenecek..
Yusuf Civelek adam yemiyor..
İskenderunlular da öyle..
Kabul etsen de, etmesen de..
Misafirperverizdir.. Hoşgörülüyüzdür..
Kimin ne olduğunu, bu halk gayet iyi biliyor..
Ersin Ramoğlu’nun geçmiş dönemlerde, İskenderun’a sık sık yaptığı ziyaretleri gayet iyi biliyorum. Çok istiyorsa, tanık olduğum ‘duygusal’ bir olayı da yazıp, kendilerini bilgilendirebilirim..
Neyse.. Dün yazdığım makalenin, Ramoğlu’nun canını sıktığını biliyorum..
Önemli değil.. İskenderunlular’ın canını yakarken düşünseydi..
Beni dava edecekmiş, umurumda değil..
Mahkemeye gitmese, hatırım kalır.. Kendisi bilir..
Yalnız, Ersin Ramoğlu, İskenderun’la ilgili yazı yazarken, bundan sonra bin düşünüp, bir kez konuşmasını tavsiye ediyorum..
Zira, önce hakkındaki iddialara cevap arasın..
Mesela, Eylül ayının başında Sabah Gazetesi Ankara Koordinatörlüğü görevinden niye alındığını anlatsın.. Doğru mu, değil mi?
İnternette gezinirken gördüm.. Haber portallarındaki detaylar dikkat çekiyor.
İddia bu ya.. Ramoğlu’nun görevden alınmasına Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün bir organize suç örgütüne yönelik olarak yürüttüğü operasyonun sebep olduğu ileri sürülüyor. Hatta iddiaya göre, Ramoğlu’nun organize suç örgütü soruşturmasında örgüt içinde lider konumunda yer alan şüpheli ile yakın teması tespit edildi. Gazete yönetimi de bu soruşturma nedeniyle Ersin Ramoğlu’nu görevden almaya karar verdi.
İşte Turkuvaz Medya Grubu’nun yaptığı açıklama:
“- Grubumuzda 01.12.1998 tarihinden bu yana görev yapmakta olan, Adana Bölge Temsilciliği görevinin yanı sıra, 01.12.2008 tarihinden itibaren Ankara Bölge Gazetesi’nin yeniden yapılanmasını sağlayıp, sorumluluğunu da yürüten Sn. Ersin Ramoğlu, 01 Eylül 2012 tarihi itibariyle asli sorumluluğu olan Adana Bölge Temsilciliği görevine devam edecektir.”
Ciddi bir itham.. Cevap vermek Ersin Ramoğlu’na düşer..
Ama böyle giderse, Adana’daki koltuğu da tehlikede, onu da bilsin!

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.