Ahilik Bayramı

Ahilik Bayramı, ülkemizin her köşesinde oldukça heyecanlı bir şekilde kutlanıyor. Gerçekten bu tür kutlamaların ne kadar önemli olduklarını yaşadıklarımızla görüyoruz.

İşinin sıkıntılı olmasına rağmen kendi bayramı olan Ahilik Haftasını oldukça heyecanlı bir şekilde kutlayan Hatay esnafı adeta birlik ve beraberlik için inanılmaz bir kenetlenme içerisindeler. Son zamanlarda olmadığı kadar bu birlikteliğe ihtiyacımızın olduğunu söylemekte fayda var. Kapımızda hatta evimizin salonunda dolaşan komşularımız nedeni ile ciddi sorun yaşamaya başlıyoruz. Hatta son zamanlarda ülkenin bir başka yerinden Hatay’a baktığımız zaman ise, sanki burada Suriyelilerin savaş alanıymış gibi gösterilmesi gerçeği hiçbir zaman yansıtmadığını da belirtmek isterim. Antakya esnafının işinin kötü olduğunu herkes söylüyor. Peki, bu esnafı kimler sahip çıkacak önce hükümet sonra yine bizler. Unutmamak gereken en önemli şey esnafımızı bizlerin, yani vatandaşların damarlarında ki akan kan gibidir. Hayatımızın vazgeçilmezi onlar. Evine ne alırsan al mutlaka esnafa uğramak zorundasın. İş yerine ne alırsan al, yine esnafa uğramak zorundasın. Yani doğumumuzdan mezarımıza kadar insanın yaşadığı her alanda esnaf vazgeçilmezdir. Hal böyle olunca tüm esnaflarımıza mutlaka hepimizin sahip çıkması lazım. İskenderun’da kutlanan ahilik etkinliklerinde Hatay Esnaf Odaları Başkanı Kadir Teksöz, İskenderun’da bulunan tüm oda başkanları ile birlikte kaymakamı ve belediye başkanını ziyaret etti. Burada çok önemli konulara temas etti. Türkiye’nin kardeşlik adına her şeyi ortaya koyan Hatay’da kardeş kavgası oluyormuş gibi gösterenlere tepki gösterdi. Yüz yıllardır Hatay’da tüm dinler bir arada kardeşçe yaşıyor. Türkiyenin tek ermeni köyü de burada bizi insanlara farklı göstermeye çalışan medyaya tepki gösterdi. Gerçekten öyle değimli yıllardır bu bölgede her milletten insanlar huzurlu ve aynı evi paylaşarak yaşamıyor mu? Hangi gün bir birimize sen, ben tartışmasıyla karşı karşıya geldik. Şimdi hepimize çok daha büyük görevlerin düştüğünü düşünüyorum. Birlikten güç doğar aramıza fitne ve fesat sokmaya çalışanlara kesinlikle izin vermeyelim.
İskenderun esnaf odaları özelikle lokantacılar odası, ahilik haftası nedeniyle sahilde anıt alanında pilav dağıtımı yaptı. Yüzlerce insan oradan her çeşit yemeğini, tatlısını yedi. Oraya gelen hiç kimseye sen nesin nerelisi? diye sormadı. Yani kardeşliğin en büyük simgesi bu değil mi sizce! Bu dağıtılan yemeklerin tamamı ücretsiz verildi. Özel günlerde bizlere ücretsiz yemek dağıtan ve her zaman vatandaş için uğraşan tüm esnaflarımıza bence hepimizin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.
Ben her zaman olaya kendi penceremden bakıyorum; Nerede yaşıyorsam oradan alışverişimi yapmaya çalışıyorum.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.