İskenderunspor’da yine sorun

Yazılarımı takip edenler mutlaka ki hatırlayacaktır. Geçtiğimiz yıl sık sık bu konuları gündeme getirdim. İskenderunspor’un saha sorunu bir an önce çözülmeli.
Yapılan kongrenin arından birçok kişi beni arıyor. Görenler ise “Seni tebrik ediyorum büyük gayretlerin var” diye bizlerin gönüllerini okşuyorlar. Teşekkür ediyorum. Gazetecilik benim anlayışıma göre bulunduğun yere hizmet etmek ve kentinizdeki gelişmeleri insanlara duyurmak ve bazı kesiminde dikkatini çekmektir. Bende bunları yapmaya çalışıyorum.
Şu anda İskenderunspor’un yönetim kurulu üyeleri gerçekten kendi dallarında birinci sınıf. Bana göre İskenederunspor, tarihi boyunca hiçbir zaman böyle bir yönetime sahip olmamıştır. Paralı başkanlar gelmiştir, takıma ciddi katkılar vermişlerdir. Ama bu kadar kalabalık ve bol zengin bir yönetimin olması inanın hiçbir dönemde olmamıştır. Dün iskenderunspor’un antrenmanının izlemek ve haber yapmak için tesislerine gittim. Gördüklerime inanın kahroldum. Düşünün koca İskenderunspor futbolcusuyla teknik heyetiyle antrenman yapacak saha bulamadığı için tesislerde yatarak günlerini geçirdiler.
Aslında bundan iki hafta öncesinde inanılmaz bir hava vardı. Yönetim kurulu üyeleri ziyaretler gerçekleştirdiler. Takımın iyi yerlere gelmesi için yoğun çaba sarf edeceklerini belirtiler. Acaba ‘İskenderunspor ilk maçı kaybetti’ diye mi şu anda kimseden ses çıkmıyor; merak ediyorum.
Koca Türkiye ilk maçında mağlup oldu. iskenderunspor’un yenilmesi dünyanın sonu değil! Kaldı ki futbolda her zaman üç netice vardır. Önemli olan gelecek maçlara bakmak.
Bence İskenderunspor’un yönetim kurulu üyelerinin tamamı bir an önce bir araya tekrar gelmeli ve her hafta maçtan sonra ya da belirli günlerde İskenderun’da tesislerde yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirmeli. Eğer bu toplantılar gerçekleştirilmediği sürece uzaktan yöneticilikte olmayacağına göre bu işin ömrü uzun olmayacaktır. Hatta bana göre her yönetim kurulu üyeleri işin biraz daha altına bedenini sokmalı. Şu anda takımın durumu iyi değil dışarıdan belki bazı kişilere takım çok iyi diyenler olabilir. Ama kesinlikle değil! Ama bu takım ilk yarıda çok maç kazanacaktır. Bu futbolcular bunu yapabilecek güçte ama yönetim kurulu üyeleri de gelip futbolcularla sohbet etmeli ve tanışmalı takımın yöneticisini futbolcu da tanısın ve sorun sıkıntılarını onlara aktarsın. Kentimizde saha sorunu yine gündeme geldi.
Daha önce çok sık gündeme getirdim şu anda yine başladı İskenderunspor, çalışmalarını Demirçelik sahasında yapıyordu. Ancak zaman zaman orada da sorunların olduğunu belirme istiyorum. A takımı, Alt yapı ve miniklerin çalışması derken üç saha doldu. Karayılan zaten büyük sahayı kimseye vermiyor. Diğer sahada karayılan spor antrenman yapıyor, ya da özel maç yapıyor. Gözcüler’e bakıyorsun saha da su borusu patlamış, sahanın tamamı sular altında.. Sakarya sahası bakımsız, bu takım nerede antrenman yapacak kimse bilmiyor. Bu nedenle takımın ciddi şekilde toparlanması için hem maddi hem de manevi destekleri ihtiyaç vardır.

Şu anda İskenderunspor’da hala maddi sıkıntı büyük para toplanamadı. Eski bildiğimiz kişilerin vermiş oldukları paranın dışında hala kimsede para gelmedi. Acaba bu takıma kim ne zaman ve nasıl yardımcı olacaklar? Merak ediyorum.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.