Dostluk maçı bizde böyle

Tarihler 1 Eylül’ü gösteriyor. İskenderun Beş temmuz stadında İskenderun Demirçelik ile Hatayspor 1,Eylülde sezonun son hazırlık maçını yapacaklar.
İki takımda dostluk ve kardeşliği arttırmak amacıyla bu maçı düzenliyor.
Ancak sezon öncesinden beri İskenderun da tüm taraftarların hatayspor’a bakış açılarının çok ta olumlu olduğunu söyleyemem.
Maçın havası gerçekten çok iyiydi. Hatta Demirçelikspor ile Hatayspor’un hazırlık maçında İskenderunspor’un Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin çoğu orada maçı izledi. herşey güzel gidiyor gibi görünse de görünmeyen. Hatta görünmek istemeyen taraftar tepkileri maçın başlamasıyla birlikte başladı. İki takımın taraftarları bir birlerine sözle göndermelerde bulundular. Maçın gidişatı da bana göre çokta heyecan verici değildi. En dikkat çekici konu ise Maçın hakemleriydi. Bana göre bu tür maçların ne kadar hazırlık maçı olsa da iki kulüpte bu maça gicddi hakem çıkartmalıydı. Maçı yöneten hakem değil mi, diyenler olabilir. Maçı yönetim eski hakem ve iyi hakemdi ama bu maç hazırlı maçı nasıl takımlar içinse bana göre resmi maçları yönetecek olan hakemler için de hazırlık maçları önemli.
Bu nedenle maçın hakemlerinin eski hakemler yerine Hatay’dan genç hakemlerin bu maçı yönetilmesi istenemezmiydi.
İş o kadar basite alınmış ki Maçı eski ve bir o kadar da göbekli hakem yönetince maçın havası da söndü. Futbolcuların hızına yetişemeyen hakem zaman zaman kararlarda gecikti. Futbolcular sahada, Taraftar da tribünde gerildi. Şu anda herkes Hatayspor’un PTT birinci ligine çıkacağını bekliyor. Yani maddi açıdan büyük destek alan Hatay yönetimi öyle düşünüyor. Hatta Hatay’da bulunan Mülki amirleri de bunun bekliyor. Bizlerde Hatay’ı temsil etmesi açısından bir takımın süper lige çıkmasını çok istiyoruz. Ama bu mutlaka birlik ve beraberlik içerisinde kimseyi kırmadan ve küçümsemeden olmalı diye düşünüyorum.
Eğer siz biz Hatay’ı tek başımıza temsil ediyoruz diye düşünecek olarsan yanılırsın Hatay tüm takımlarıyla birlikte Hatay vardır. Ve bu takımların hepsi de kendince büyük değerlerdir.
Ve Demirçelik ile Hatay arasında oynanan Maçta ciddi kavgalar yaşandı. Hani bu gazete sayfalarında size ne kadar anlatsam boş çünkü o günü yaşamak lazımdı. Bence bu nefret tohumlarını bir an önce ortadan kaldırmak lazım. Kentin tüm akil adamları bu işin orta yolunu bularak çözümden yana çabalayarak yaşanan gerilimin ortadan kalkmasını sağlamaları gerekiyor.
İskenderun birliği.
Her zaman söylediğim şeyi yine tekrarlıyorum.
Eğer siz birlikte hareket etmezseniz bir başkası gelir size böler ve öyle de kalmanız için elinden gelin her şeyi yaparlar.
Bu nedenle İskenderun olarak hepimizin birlik içerisinde olmamızın kaçınılma olduğunu bir kez daha söylüyorum. Artık tek çatı altında tüm insanların ve kulüplerin olması gerikir. Ha şuna hemen açıklık getireyim iki takımın birleşmesi anlamında mı hayır. söz konusu İskenderun çıkarlarıysa tüm kesimlerin düşünmeksizin aynı çatı altında birleşmesi en doğrusu diye düşünüyorum.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.