OSMANİYE’YE KADIN KONUKEVİ VE ENGELLİLER REHABİLİTASYON MERKEZİ

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yapımı devam etmekte olan Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ile birlikte inşaat alanına giden Vali Cerrah, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aslan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemeleri sonrasında konu hakkında bilgi veren Vali Cerrah, Kadın Konukevi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin Osmaniye’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu ifade ederek, “Kadın Konukevi’nin inşaatı süratle devam ediyor. Maalesef ilimizde şiddete maruz kalan hanımlar var. Bizim devlet olarak görevimiz bu hanımları korumak, şiddete maruz kalmalarını önlemek. Bu nedenle Kadın Konukevi’ni süratle bitirmeye çalışıyoruz. Kadın Konukevi 40 kişilik olarak planlandı. Dileğimiz ilimizde hiçbir hanımın şiddete maruz kalmaması ve Kadın Konukevi’ne ihtiyaç duyulmaması” dedi.
OSMANİYE’YE KADIN KONUKEVİ VE  ENGELLİLER REHABİLİTASYON MERKEZİ
Yapımı devam etmekte olan Engelliler Rehabilitasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Vali Celalettin Cerrah, “İlimizde bir rehabilitasyon merkezimiz var fakat bu merkez yeterli olmadığı için yeni bir merkez yapılması gereğini duyduk. Engelli çocuklarımızın eğitiminin sağlanması ve onların hayatın içinde daha çok yer almaları bizim için önemli. Bu nedenle engelli çocuklarımız için okullar ve rehabilitasyon merkezlerinin yapımına özellikle önem veriyoruz. İçerisinde spor salonları ve atölyeler yer alacak olan Rehabilitasyon Merkezimiz 100 engelli çocuğumuz için planlandı. Her iki binamızın da yılsonuna kadar tamamlanmasını planlıyoruz” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.