Müjde.. Onkoloji yatırımında işlem tamam!

Gelişim Hastanesi’nin “Onkoloji” yatırımına, Sağlık Bakanlığı 31.07.2012 tarihli yazıyla ‘uygundur’ onayı verdi.

Müjde.. Onkoloji yatırımında işlem tamam!

İskenderun Özel Gelişim Hastanesi, uzun zamandır mücadelesini verdiği Onkoloji Hastanesi için gerekli onayı aldı. Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Onkoloji’ onayı alan Gelişim Hastanesi, yakın zamanda modern ve çok kapsamlı bir yatırımla kanser hastalarına umut olacak. Asrın hastalığı olarak nitelendirilen Akciğer kanseri ve çevre kirliliğinin yol açtığı kanser vakalarıyla mücadele için start veren Gelişim Hastanesi, hastaları şehirlerarası yolculuk ızdırabından kurtaracak.

HERKESİN YANINDA OLACAĞIZ
Gelişim Hastanesi’ni Türkiye çapında bir markaya dönüştüren başarılı işadamları Metin Yıldız ve Mahir Taner’in gayretleri neticesinde Onkoloji yatırımına başlanacak olması, İskenderun’da sevinçle karşılandı,
Bu önemli gelişmeyi gazeteniz GÜNEY’le paylaşan Gelişim Hastanesi patronlarından Metin Yıldız, “Onkoloji yatırımına başlıyoruz. Onkoloji Hastanesi, teknolojik imkanlarıyla ve kalitesiyle bölgede kanser tedavi hizmetine ulaşmak isteyen herkesin yanında olacak” dedi.

ÇAĞIN HASTALIĞI KANSER!
Yıldız, Türkiye’nin en kapsamlı ve gelişmiş kanser merkezini hizmete açmanın gayreti içinde olacaklarını belirterek, yerel yöneticilerden ve kamuoyundan manevi destek istedi. Onkoloji’nin tüm branşlarını Gelişim Hastanesi çatısı altında toplamak için yoğun bir mücadele veren başarılı işadamı Metin Yıldız, hastane yatırımı başlar başlamaz akademik doktor kadrosunu kanser merkezinde bir araya getirmeye çalışacak.
“Daha katedecek çok yolumuz var” diyen Yıldız, “İlk adımımızı attık. Sağlık Bakanlığı’ndan aldığımız onay, moralimizi güçlendirdi. İskenderun’a hizmet amacıyla yürüdüğümüz yolda, hep yenilikler peşinde koştuk. Aynı coşkuyla, kendimizi yeni yatırımlara adadık. Şimdi sırada Onkoloji yatırımı var. Niye Onkoloji? Çünkü kanser, çağın hastalığı.. Türkiye’de 400 bin kanser vakası bulunuyor. Her yıl 150 bin kişi kanserden ölüyor, bu rakamın önümüzdeki 20 yılda 500 bine çıkacağı tahmin ediliyor. Her yıl ortalama 150 bin yeni kanser tanısı konuyor, yine 20 yıl içinde hasta sayısının 1,5 milyona ulaşacağı öngörülüyor.. Biz istiyoruz ki, insanlarımız ölmesin. Kanserden korunmanın mümkün olduğunu hastalarımıza anlatalım. Ayrıca, kanser hastalarımız şehir şehir dolaşıp, hastane peşinde koşmasın istiyoruz. Bize, insanlarımız ‘Gaziantep, Bursa, İzmir, İstanbul, Ankara’da perişan oluyor’ dediler. Bizler de oturduk, düşündük. ‘Onkoloji yatırımını İskenderun’a neden taşımayalım?’ diye kendimize sorduk. Neticede halkımızın isteğine kayıtsız kalamazdık. İnsanlarımız istiyorsa, bize de Onkoloji yatırımını yapmak düşer” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN VE KAMUOYUNUN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM
Onkoloji yatırımı için açılan davalar karşısında kimselere kırgın olmadığının altını çizen İşadamı Metin Yıldız, “Yatırım yapmak sanıldığı kadar kolay değil. Sabır gerektiriyor, gayret gerektiriyor, gece gündüz demeden çalışma azmi gerektiriyor. Tüm bu yatırım şekli karşısında hiç bir zaman şikayet etmedim. İskenderun’a yatırım yapmaktan hep mutlu oldum. Bu zorlu süreçte tek bir isteğim var, o da manevi destek.. Başta İskenderun Belediye Başkanı Sayın Dr. Yusuf Civelek olmak üzere, tüm kamuoyunun desteğini bekliyorum” şeklinde konuştu.

DAVALARDAN FERAGAT..
İşadamı Metin Yıldız açıklamasının devamında, “Biz İskenderun’u seviyoruz. Bu güzel kentte yatırımlarımızı sürdürmek için canla başla çalışacağız. Yalnız bu süreçte hakkımızda açılan davalardan feragat edilmesi yönünde herkesten manevi destek bekliyoruz. Biz hizmet adına adım atmak isterken, patinaj çekmek istemiyoruz. Daha gidecek uzun bir yolumuz, yapacak yatırımlarımız var. Morale ve desteğe ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

İŞTE SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN ONAY KARARI
Hatay Valiliğine/İl Sağlık Müdürlüğü.. İlinizde faaliyet gösteren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi ile Konya ilinde faaliyet gösteren Özel Konya Radyasyon Onkolojisi Merkezi’nin, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi bünyesinde birleşme talebine ilişkin ilgili yazınız ve ekleri Planlama İstihdam Komisyonunca değerlendirilmiş olup; 2012/33 sayılı Planlama ve İstihdam Komisyonu kararları A/23 bendindeki görüşe istinaden, Özel Hastaneler Yönetmeliği Geçici Madde 8/b hükmü gereği değerlendirilmiş olup, ilinizde faaliyet gösteren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi ile Konya ilinde faaliyet gösteren Özel Konya Radyasyon Onkoloji Merkezi’nin, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi bünyesinde birleşerek ve hastaneye ait mevcut binada faaliyetine devamı Bakanlığımız 27.07.2012 tarih ve 16931 sayılı makam onayı ile uygun görülmüştür. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
İmza: Dr. Hamza Yuvacı..
Bakan a.
Daire Başkan Vekili.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.