Tarih bunu not etti

Tarih iyi ve kötü gelişmeleri her zaman not eder. İskenderunspor’un bu güne kadar yaşanan tüm olumsuzlukları nasıl not ettiyse şimdi ise şimdi ise büyük buluşmayı not ediyor.
Öncelikle şunu çok içtenlikle söyleye bilirim; İskenderunspor’un tarihi boyunca hiç bu kadar geniş yelpazeye sahip yönetim kurulu hatırlamıyorum.
Şu anda yönetim kurulu üyelerinin tamamına yakını kendi işinde bir numara olmuş insanlar. Kentin yakından tanıdığı ve sevdiği önemli isimler.
Şöyle 5 ay öncesinde baktığımız zaman İskenderunspor kapanmak üzere ya da küme düşmeye en büyük aday olarak baktığımız bir kulüptü.
Hatta sezonun hazırlıkları başladı. Tüm takımlar kampa giderken İskenderunspor’da ne olacak? diye senaryolar yazılıyor ve bir gün sonrasını göremiyorduk. Herkes inanılmaz kötü tabloları insanların önüne koyuyor. Burada felaket tellalları da takımın içerisinden, şehrin içerisine kadar kurcalamaya devam ediyordu. Ama yine akıl üstün geldi.
Doğrular her zaman tektir. Eğer doruyu üç yerde doğru kabul edersen olmaz. Hayatta tek doğru vardır. Büyük bir oluşum ile gerçekleştirilen yönetim kurulu üyeleri her kesimin takdirini topladı. Uzun süre sonra ilk kez İskenderunspor’un kongresinin geniş katılımla ve kültür sarayında olması beni ayrıca heyecanlandırmıştı. Gittiğimde dev İskenderunspor bayrakları, turuncu mavi renkler girişe asılmış, sanki süper ligde olan bir takımın kongresi var.
Tabi bu başarıda emeği olanları da unutmamak lazım. İş adamlarımızın ciddi katkılarının olduğunu hatırlatmamız lazım. Nuri Üysen zaten işin başından beri gece gündüz demeden kentin takımı için çabalıyordu. Taraftarların yoğun sevgisini kazandı. İyi bir yönetim kurulu oluşmasında da gerçekten çalışmaları taktire şayandı.
Kongre salonunda herkesin olması zaten insanların heyecanını ikiye katlamıştı. Çünkü isimleri gören başarısızlığı düşünmüyordu. Bu isimlerin burada olması demek takımın hemen üst liglere çıkması anlamına geliyordu. Çünkü yönetim kurulu üyelerinin tamam başarıdan başarıya koşan ve hiçbir zaman başarısızlığı kabul etmeyen insanlardı.

İDÇ SPOR birleşmesi
Yapılan kongrede İskenderunspor ile Demirçelikspor’un birleşmesi gerektiği söylendi. Bu konuda gerekli girişimlerin çalışmalarının yapılacağı açıklandı. Birçok kişinin bu birleşmeden haberi yoktu. Herkes orada duydu heyecanlandı. Aslında ben bu birleşmeyi 10 yıl önce yazmıştım. O zaman da çok uğraşmıştım, ama şimdi güçlü bir sesle bu konuşuluyor. Hatta bu konuşulan yerde İDÇ spor’un Başkanı Cengiz Gül de var. Tüm gelişmelerin İskenderun adına olumlu gelişmeler olarak düşünüyorum. İki kulübün birleşmesinden çok şu anda yönetim kurulu ve kulüplerin bir arada olması ve düşüncelerini birlikte paylaşmaları iki kulübün tek çatı altında birleşmesinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu geçiş dönemlerinde iki kulübün yöneticilerinin ve taraftarlarının da çok dikkatli davranması gerekiyor. Çünkü yanımızda, içimizde her iki kulübün de kavga yapmasını isteyen ve bu birlikteliğin olmasını istemeyen birçok hain var. Bu nedenle herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.