Payas’ın gönül sofrası sınırları aştı!

Belediye Başkanı Bekir Altan yine farkını konuşturdu.
Payas Kalesi’nde 7 bin 500 kişi iftar sofrasında buluştu.

Payas Belediyesi tarafından düzenlenen ‘gönül iftarı’, tarihi Payas kalesinde gerçekleştirildi. Hatay’da düzenlenen en kapsamlı iftar programına imza atan Belediye Başkanı Bekir Altan’ın gönül sofrası büyük alkış aldı.
Konukları Payas Kalesi girişinde karşılayan Başkan Bekir Altan iftar yemeğinde herkesle tek tek ilgilendi.
Dev Türk bayrakları Atatürk ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın posterleriyle süslenen tarihi kalede düzenlenen iftar davetine başta Payas olmak üzere çevre ilçelerden de katılım oldu. 7 bin 500 kişinin buluştuğu iftar yemeğine AK Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ve Orhan Karasayar, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Söğüt Belediye Başkanı Recep Tufan, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, Ak Parti Hatay il Başkanı İsmail Kimyeci ve Ak Parti Hatay Teşkilatları katıldı. Antakya Mehteran takımı ve Antakya musiki korosunun konser verdikleri iftar davetine katılanlar manevi bir haz yaşadılar.
Payas’ın gönül sofrası sınırları aştı!
TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarihi kalede Osmanlı’nın kutsal topraklara hacca giderlerken binlerce kişinin bu kalede bir araya gelerek iftar sorasında bir araya geldiklerine vurgu yaparak, “Tarih tekerrürden ibarettir. Bugün burada kutsal bir amaçla hep bir aradayız. Osmanlı döneminde olduğu gibi ilahi bir vazife ile bir araya geldiğimiz için Allaha şükürler olsun. Gönül iftarımıza gelip bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun ” şeklinde konuştu.

PAYAS İLÇE OLUNCA DA BULUŞACAĞIZ
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise “Türk Milleti olarak birlik beraberlik içerisindeyiz bunu çekemeyen bazı güçler var. Bugün buradaki tablo birlik beraberliğin en güzel örneği. Allah hepimizin ibadetlerini kabul etsin. İftar davetinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da yaptığı kısa konuşmada, “Başkanımız Bekir Altan’a muazzam bir iftar programı gerçekleştirdiği için tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.
AK Parti il Başkanı İsmail Kimyeci ise belediye ve parti teşkilatı tarafından düzenlenen iftar davetine halkın gösterdiği teveccühün takdire şayan olduğunu belirterek, “Bu mübarek günde ecdadımızın bizlere bıraktığı bu tarihi mekanda bir aradayız. Allah ibadetlerimizi kabul etsin. Bugün belde olarak bulunduğumuz bu şehirde inşallah gelecek yıl İlçe olacak olan Payas’ımızda buluşmayı ümit ediyoruz” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.