Şehit yakınları ile gaziler, iftar yemeğinde bir araya geldi

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in ev sahipliğinde Savon Otel’de düzenlenen iftar yemeğinde, şehit yakınları ve gaziler bir araya geldi.
Şehit yakınları ile gaziler, iftar yemeğinde bir araya geldi
Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğine, Vali Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Şefik Çirkin ve Hasan Akgöl, 2.Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı P. Kurmay Alb. Hasan Polat, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Prof. Dr. H.Salih Güder, Vali Yardımcıları Şahin Bayhan ve Siyami Köksal, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve diğer davetliler. İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu’nun okuduğu yemek duasının ardından şehit yakınları ve gazilere hitap eden Vali Lekesiz, onlarla aynı iftar sofrasını paylaşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Bir milletin varlığını devam ettirebilmesinin, bağımsızlığını koruyabilmesine bağlı olduğunu vurgulayan Lekesiz, bağımsızlığını korumayı başaramayan milletlerin yok olmaya mahkûm olduğunu söyledi. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin, milletimizin hiçbir şartta bağımsızlığımızdan, birlik ve beraberliğinden taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiklerini kaydeden Lekesiz, ‘Milletimizin ayırt edici niteliklerinden en büyüğü şüphesiz ki şehitlik ve gaziliğe verdiği önem, şehit ve gazi evlatlarına bakış açısı ve duyduğu derin sevgi ve saygıdır. Başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum’ dedi.
Lekesiz, ‘Milletimizin geleceği için en değerli varlıklarınızı bu vatan için şehit verdiniz. Emin olunuz ki, şehit düşen veya gazi olan evlatlarınız tüm milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaklardır. Her türlü ihtiyacınız ile yakından ilgilenmek üzere 2009 yılında Valiliğimiz bünyesinde, tüm İlçe Kaymakamlıklarımızda bürolar kuruldu. Bu bürolar vasıtasıyla imkânlar ve yasalar çerçevesinde sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın kendi mevzuatında yaptığı bir değişiklikle valiliğimiz bünyesinde Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü kuruldu, ilçelerde de şeflikler şeklinde örgütlendi. Her türlü sorununuzda burada görevli arkadaşlarımızla ve bizlerle irtibata geçebilirsiniz. Kapımız sizlere her zaman sonuna kadar açıktır’ dedi.
Yarını iyi kurabilmek için bugünü ve dünü iyi anlamak gerektiğine de dikkat çeken Lekesiz, ‘Toplumsal yaşama güvensizlik duygusunun yayılmasını arzu edenlere izin vermeyelim. Bilelim ki eksik bilgi ile sağlıklı bir kanaate varılmaz. Biliniz ki Devletiniz sizin huzur ve güveniniz için yapılması gerekenleri kararlılıkla yapmaktadır. Hiçbir şekilde kanunlara muhalefet edenlere göz yumulmaz ve vatandaşlarımızın hukukunun çiğnenmesine müsaade edilmez’ şeklinde konuştu.
Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Ali Çalışkan da, şehit yakınları ve gazilerimize verilen hizmetlerin daha planlı ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla ilçelerimizde Kaymakamlıklar bünyesinde kurulan büro ile Valiliğimizde kurulan Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü hizmetler hakkında bilgi verdi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır ise, ‘Vatanın bağımsızlığı, milletimizin varlığını sürdürmesi, devletimizin onurunun korunması için şehit düşenlerimizin geride bıraktıkları yakınlarına, gazilik şerefine nail olan değerli kahraman gazilerimize ve şehit ailelerine göstermiş olduğunuz nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim’ dedi.
Yemek sonrasında, Vali Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz tarafından kapıda tek tek uğurlanan şehit yakınları ve gazilerimize çiçek ve çeşitli hediyeler verildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.