Dolmuşçular CHP’nin kapısını çaldı

“Sorunumuzu çözün”

İskenderun Çankaya, Buluttepe mahallesi şehiriçi taşımacılık yapan dolmuş sürücüleri seslerini duyurmak için eylem yaptılar.
Durakta çalışan birçok araç dün yolcu almayarak tüm araçları Cumhuriyet Halk Partisi’nin önüne çekerek burada toplandılar. Uzun kuyruklar oluşturan araçlar ile birlikte sürücüleri de yaşanan sıkının çözümü için CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve Milletvekili Mevlüt Dudu ile görüşmek istediler.
Dolmuşçular CHP’nin kapısını çaldı
Uzun süre parti binası önünde bekleyen dolmuşçular adına burada açıklama yapan Kooperatif Başkanı Ahmet Bayram, “Seçim öncesinde Sabri Oğuz’un evinde Milletvekili Aziz Yazar ile birlikte Başkan Yusuf Civelek’te vardı. Yolun yapılması için söz verdi. ‘Seçildiğimde hemen bu sıkıntılarınızı yapacağım’ dedi. Ama üç yıl geçti hala kimseden ses çıkmıyor. Bizim tek isteğimizi Çankaya Mahallesi’nden Devlet Hastanesi’ne yolun açılmasıdır. Bu güne kadar mahalle sakinlerimiz hastaneye gitmek için iki araba değiştiriyorlar. Ancak bizim güzergâhın altında olmasına rağmen bir türlü müşterilerimizi götüremiyoruz ve sıkıntı çekiyoruz. Oraya girdiğimiz zaman da trafik bize ceza kesiyor. Artık bizim sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Yoksa bu tür eylemlerimizin ciddi anlamda sürdüreceğiz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
Dolmuşçularla konuşan CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar ise, “Benim konudan çok fazla bir bilgim yok. Ama sizin için elimden gelen ne varsa yardım etmeye hazırım” dedi. Dolmuşçular ile birlikte eyleme katılan Sabri Oğuz ise , “Seçim öncesinde benim evde topladığım tüm partililere bu söz verildi. Bu adamlarda şimdi benim yanıma geliyorlar. Artık bu işi benim partim çözsün” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ DUDU YAZLIKTAN GELDİ
Daha sonra durum CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’ya intikal ettirildi. O sırada Arsuz’da yazlığında olan Milletvekili Dudu, hemen partiye geldi. Burada dolmuşçularla konuşan Milletvekili Dudu, “Konuyu öğrendim. Şu anda başkanımızla ve Şöförler Odası Başkanı ile görüştüm. İkisi de aynı şeyleri söylediler. Kent trafiğinin rahatlaması için yeni bir master planının yapıldığını anlatılar. Bu işin iki ay sonra gerçekleşeceğini de açıkladılar. Eğer iki ay sonra sizin istekleriniz yerine gelmez ise bende sizin yanınızda olacağım” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.