Doğan gözyaşları arasında toprağa verildi

Vatani görevini yaptığı sırada intihar ederek yaşamına son veren Asteğmen Ahmet Doğan sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
Çanakkale’de görev yaptığı sırada henüz belirlenemeyen nedenden dolayı intihar eden Ahmet Doğan ailesi ve çevresi tarafından çok sevilen bir kişiliğe sahipti.
Doğan gözyaşları arasında toprağa verildi
Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı’na bağlı 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda vatani görevini yapmakta olan asteğmen, atış poligonunda intihar etti. Oğullarına sürpriz yapmak için İskenderun’dan yola çıkan anne Müzeyyen ve baba Yusuf Doğan, çocuklarının, intihar haberiyle şoke oldu. Edinilen bilgiye göre; 25 yaşındaki Ahmet Doğan, acemilik eğitimini Ankara Etimesğut ‘ta tamamladıktan sonra 9 ay önce tankçı asteğmen olarak Gelibolu 18. Mekanize Piyade Komutanlığı’na tayin oldu. Burada 9 aydır görev yapan, Erciyes Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu olan Ahmet Doğan, atış yaptığı poligonda silahını başına dayayarak intihar etti. İstanbul’da yapılan otopsinin ardından İskenderun’daki evine getirilen Asteğmen Ahmet Doğan, burada sevenlerinin gözyaşları arasında dualar okundu. Geniş katılımın olduğu cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, cenaze askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Nardüzü Beldesi’nde bulunan mezarlığa götürülen Asteğmen Ahmet Doğan için bura da cenaze namazı kılındı. Cenazeye İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, Ahmet Doğan’ın yakınları ve sevenleri katıldı. Doğan, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasından toprağa verilirken, ailesi sinir krizleri geçirdi. İskenderun Belediyesi İtfaiye şefi olarak görev yapan Yusuf Doğan’ı mesai arkadaşları da yalnız bırakmadılar.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.