Acılarınızı yüreğimizde hissediyoruz

İSSİAD Başkanı Recep Atakaş verdiği iftar yemeğinde, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yüreğini okşadı

“Acılarınızı yüreğimizde hissediyoruz”

İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş ve dernek üyeleri, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz ile iftar yemeğinde bir araya geldiler.
Yelken Kulübü’nde düzenlenen iftar yemeğine şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, Tosyalı Holding İhracat Direktörü Şerif Tosyalı, rütbeli subayların yanı sıra, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, iftar sonrası şehit ve gaziler için dua ederken, şehit ailelerinin duygu dolu anlar yaşadıkları gözlendi.
Acılarınızı yüreğimizde hissediyoruz
İftar yemeğini düzenleyen İSSİAD Başkanı Recep Atakaş konuşmasında şehit ve gazi aileleri için iftar yemeği düzenlemenin manevi hazını yaşadıklarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna seve seve canını feda etmiş veya gazi olmuş değerli yiğitlerin anne baba, eş ve yakınları ile bu iftar yemeğinde bir araya gelerek biraz olsun acılarını paylaşmak istediklerini söyledi. Atakaş, “Şehitlerimizi rahmetle yad etmek bizlerin size ve şehitlerimize olan görev borcumuzdur. Sizler mübarek insanlarsınız. Evlat acısı, eş acısı, baba acısı kısacası en yakın acı sizlerin yüreğini ateş gibi kavurmaktadır. Bunları biliyoruz ve bizlerde sizin bu acılarınızı yüreğimizde hissediyoruz” dedi.
‘Ateş düştüğü yeri yakar’ sözünü hatırlatan Atakaş “Ancak bu ateş 74 milyonluk Türk milletinin de yüreğini dağlamaktadır. Siziler evlatlarınızı ve en yakınlarınızı kaybettiniz ve isyan etmediniz vatan sağ olsun dediniz. Bunlar sizin inancınızın göstergesidir. Sabırla başınız dik olarak hayatınıza devam ettiniz” dedi.
Şehitliğin peygamberlik makamından sonra gelen en yüksek makam olduğunu kaydeden İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, “Bizler işadamları olarak şehit anne ve babalarınızın acılarını paylaşıyoruz ve iftar yemeğinde sizlerle birlikte olmak istedik. Başta devletimiz olmak üzere, büyük Türk milleti şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmamıştır. Sonsuza kadar da unutmayacaktır. Ramazan ayları, dini duyguların sosyal dayanışma ve kaynaşmaların yardımlaşmanın birlik ve beraberliklerin en yoğun yaşandığı, kutsal günlerdir. Bu vesile ile Ramazan ayının ülkemize ve dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyorum. Ülkemize barış ve huzur gelsin ki hiçbir ananın yüreği yanmasın” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.