DAÜ BTYO EĞİTİM KALİTESİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

BTYO ASIIN AKREDİTASYONU DÖRT YIL UZATILDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en köklü ve tek devlet Üniversitesi Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu (BTYO) Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü’nün (BTBS) geçtiğimiz yıl çeşitli denetimlerden geçerek sahip olduğu ASIIN ve Eurolabel akreditasyonları yeniden yapılan değerlendirmeler sonucunda en uzun süre olan 4 yıl süre ile uzatıldı.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıldan beri devam eden ASIIN Akreditasyon Kurumu değerlendirme sürecinin ardından başarılı bulunan DAÜ-BTYO-BTBS Bölümü’nün akreditasyonu 30 Eylül 2016’ya kadar uzatıldı. Avrupa Birliği onaylı Akreditasyon sürecinden başarıyla çıkan BTYO sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünyada ASIIN akreditasyonuna sahip sayılı ülkelerden biri olma onuruna erişmiş olurken, DAÜ ise söz konusu akreditasyonlara sahip bölge genelindeki tek Üniversite sıfatına sahip oldu. ASIIN akreditasyonuna paralel olarak aynı zamanda da “EURO-Inf Label” (Avrupa’da IT eğitiminde kalite belgesi) sahibi de olan Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü, bu kalite belgesini de 2016’ya kadar uzatmayı da başardı.
DAÜ BTYO EĞİTİM KALİTESİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR
ASIIN ve Euro-Inf Label Akreditasyonları Nedir?

Akreditasyon, birçok ülkede ve birçok sektörde topluma sunulan program ve hizmetlerin niteliğinin sistematik bir yaklaşımla güvence altına alınması için geliştirilen bir yöntemdir. Akreditasyon, eğitim programların üçüncü bir tarafça belirlenen teknik kriterlere göre çalıştığının, bağımsız ve tarafsız kuruluşlarca onaylanmasıdır.
ASIIN Akreditasyon Kurumu (Accreditation Agency Specialised in Accrediting Degree Programmes in Engineering, Informatics, the Natural Sciences and Mathematics – Mühendislik, Bilişim, Doğa Bilimleri ve Matematik Diploma Programları) 1999 yılında kurulmuş ve 2007’den beridir ENQA üyesi bir kurumdur. ASIIN, bilişim mühendisliği, bilgisayar bilimleri, fen bilimleri, matematik ve mimarlık alanlarında Almanya içindeki ve dışındaki lisans programlarını akredite eder. Akreditasyon süresi sınırlı bir süre için verilmekle birlikte 5 – 7 yıl sonra tekrardan akreditasyon gerekebilir. ASIIN Almanya’nın altı akreditasyon kurumundan biri ve lisans programlarına akreditasyon veren tek kuruluşudur.
EURO – Inf kalite belgesi ise, Avrupa’da IT eğitiminde kalite belgesi olup IT eğitiminin standartlara göre kaliteli bir şekilde verildiğini belirten belgedir.

DAÜ – BTYO zorlu bir denetim sürecinden geçerek kalitesini ispat etmesi ve bu akreditasyonlara sahip olması ile bölgedeki konumunu daha da üst seviyelere yükseltmiştir. Söz konusu akreditasyonlardan sonra DAÜ – BTYO Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu’ndan da onay almıştır.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.