Ramazan’da bile bize bu sıkıntıyı yaşatanlara Allah çektirsin!

Esentepe halkı isyanda.. 10 günden bu yana su sorunu yaşayan insanlar belediye başkanına ve “Hava atmaktan başka bir şey bilmiyorlar” diyerek itham ettikleri belediye başkan yardımcılarına ateş püskürdüler.

“Ramazan’da bile bize bu sıkıntıyı yaşatanlara Allah çektirsin!”

Ramazan’da bile bize bu sıkıntıyı yaşatanlara Allah çektirsin!

İskenderun susuzluktan kırılıyor. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte İskenderun’da vatandaşlar su sıkıntısı yaşamaya başladı. Birçok mahallede yaşanan su sıkıntıları vatandaşı çileden çıkarırken, Belediye yetkilileri ise çözüm konusunda çaresiz kalıyorlar.
Dün gece Esen tepe mahallesinde bululan vatandaşlara itfaiye ekipleri su getirerek bidonlarına su doldurmalarını sağladı.
Yüzlerce vatandaşın yaşadığı su sıkıntısı başta Esen tepe mahallesi olmak üzere birçok mahalle sakinlerini içinde bulunduğumuz Ramazan ayında çileden çıkarttı. İtfaiye ekipleri su taşıması yaparken, yüzlerce kadın, erkek, çoluk çocuk evlerinden buldukları bidonları itfaiyenin bulunduğu yere getirerek su almak için birbirleriyle yarıştılar. Su konusunda büyük sıkıntı çektiklerini kaydeden özellikle kadınlar, belediye yönetimine seslenerek, “Hangi çağda yaşıyoruz? 10 gündür su yok. Evimizde banyo yapamıyoruz, çamaşır yıkayamıyoruz, işten gelip elimizi ayağımızı yıkayamıyoruz. Köyde bile su sorunu yok iken koca şehirde nasıl su sorununu çözemiyorlar? Diye tepkilerini dile getirdiler.

BELEDİYE BAŞKANI JAKUZİDE BANYO YAPIYOR, BİZLER BİDONLA SU ÇEKİYORUZ
Esentepe’deki bazı mahalle sakinleri ise, “Ramazan ayında bize bunu reva görenlere de Allah çektirsin. Tuvalete bile gidemiyoruz. Çocuklarımız perişan.. Bizler evimizde abdestimizi bile alamıyoruz. Belediye Başkanı Jakuzilerde banyosunu yaparken, biz ise bidonlarla taşıma suyu kullanıyoruz” diyerek sitemlerini ifade ettiler. Bir mahalleli ise belediye başkan yardımcılarına tepki göstererek, “Belediye başkanından çok yardımcıları hava atmasını biliyor. Serin yerlerden çıkıp ta insanların çektikleri şu sorunlara baksınlar. Havalı olmasınlar. Nasıl havalanıyorlarsa öyle de inmesini bilirler” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.