Çekin elinizi İskenderunspor’un üzerinden?

Son iki sezondur İskenderunspor’un ne çektiğini nasıl bu duruma geldiğini çok iyi bilenlerdenim. Neler yaşayarak buralara gelen bir takım şu anda üç beş kişinin dışarıdan dayatmalarıyla yıkılmak üzere.. Evet yanlış duymuyorsunuz. Dışarıdan herkes şu anda takımın içerisine girmeye çalışıyor, giremeyenlerde bazı insanları kullanarak takımın içerisinde güç gösterisi yapmaya çalışıyorlar. Ama başarılı olacaklar mı? Bana göre asla! Ancak şunda başarılı olacaklar. İnsanları, bıktıracaklar sıkacaklar ve güzel bir ekibi bir birine düşürecekler. Benden söylemesi.. Herkes bu konuda çok dikkatli adımlar atmalı diye düşünüyorum.
Yönetim kurulu üzerinde kimse olamaz. Hatta yönetim kurulu üyelerinin içerisinde de benim dediğim olacak, onun dediği olmayacak gibileriyle uğraşırsak hiçbirinizin dediği olmayacak. Bundan emin olabilirsiniz. Çünkü sizin kişisel çekişmelerinizden dolayı takımın zarar gördüğünü de unutmayın. Kulüp başkanı Tüm insiyatifi artık eline almalı. Bu güne kadar neler çektiğini kendisinden başka bir ya da iki kişi biliyordur. Olmayan bir takımı bu günlere getirip takımı var eden bir başkanın da takım üzerinde tüm üstünlüğü ve yetkiyi ele almalı. Hatta transferlere bir an önce başlamalı. Bu kadar az bir zaman kalmışken neden transfer yapılmıyor? Neden bu kadar beklemeye koyulmuşuz? Anlamıyorum. Dün yazmıştım, İskenderun’da bulunan ve İskenderun’un çocukları olan insanlar hala bekliyor. Gönülleri İskenderunspor’da forma giymek hatta şifo ile konuştum; Neden İskenderunspor’a gelmiyorsun? dedim. Onun da bana aynen söylediği; ‘Şu ama ben İskenderunsporluyum, her zaman bu takıma katkı sağlamak için elimden gelen ne varsa yaparım. Bu takımada ciddi katkımın olduğunu düşünüyorum. Hatta boş mukaveleye imza atayım dedim. Ama bir gelişme olmadı. Ben kendi memleketimin takımında oynamak istiyorum. Ama hala benimle konuşan olmadı’ dedi.
Söylenecek çok şey var, ama bazen susmak en hayırlısıdır. Bende hayırlı olanı yani susmayı tercih ediyorum. Ama şunu herkes bilsin; şu anda susmanın hayırlı olduğunu bildiğim için susuyorum. Gün gelecek kim ne yaptıysa nasıl pazarlıklar yaptıysa onların hepsini tek tek kamuoyuna aktaracağım. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.
Herkes Menajer
Yıllardır siyaset, spor, asayiş, gibi olayların içerisindeyim. Spor camiası kadar karışık ve yalancı bir yer görmedim. Bakın size anlatayım bazı gelişmeleri.. İskenderun’da ki birçok genç futbolcu kendine oynayacak kulüp bulamazken, bazı futbolculara diyorlar ki; ‘Ben senin işini hallederim, Sen hiç merak etme gerekli yerlerle ben konuşuruz ve bu işleri çözerim’ diye kafa karıştırıp duruyorlar.
Bazı sinsilerde yönetim kurulunda arası iyi olanların yanına gider; ‘Şu benim çocuğu alın iyidir güzeldir, kalitelidir’ diyenlerin sesi bu aralar çok çıkmayı başladı. Be kardeşim senin oğlun yetenekliyse niye bu güne kadar bir yerde top oynatamadınız? Neden buraya gelip ortalığı karıştırıyorsunuz? İnsanları bir birine düşürüyorsunuz.
Tek yetki teknik heyette olmalı.
Futbol takımının patronu her zaman teknik heyettir. Kimin nerede nasıl oynatacakları en iyi o bilir. Futbolcularla 24 saat olan kişi de odur. Ama yönetim kurulu üyeleri olarak eğer bir takımın her şeyine müdahale ettiğiniz zaman işin içinden çıkamazsınız. Hatta ortaya hatır gönül girer sonra sizlerde hatır gönülle hareket etmeye başlarsınız. İşinizle hatır gönülü karıştırdığınız zaman hiçbir zaman ileriye gidemezsiniz. Bunu aklınızın bir kenarına yazın.
Para ne zaman gelecek? İç transfer görüşmeleri başladı. Ama gelecek sezondan futbolcuların alacakları var. Kimse ikna edilemiyor. Futbolcu eski alacaklarını istiyor. Zamanda hızla ilerliyor. Eğer çok acilen para bulunmaz ise İskenderunspor ortadan yok olacak. Sonra bulacağımız paralarda hiçbir işe yaramayacak. Herkes bu konuda çok acilen bir şeyler yapmalıdır. Zaman tükeniyor ve zaman İskenderunspor’un aleyhine tükeniyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.