Sulama suyu konusunu inceleyeceğiz

Hatay Valisi Lekesiz, Erzin’de incelemelerde bulundu:

“Sulama suyu konusunu inceleyeceğiz”

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, bazı incelemelerde bulunmak üzere Erzin Turunçlu Köyü’nü ziyaret ederek köy sakinleri ile bir araya geldi.
Sulama suyu konusunu inceleyeceğiz
Köy muhtarı Mehmet Genç’ten köyün sorunları hakkında bilgi alan Vali Lekesiz daha sonra vatandaşlara da tek tek sorunları ve talepleri olup olmadığını sordu. Vali Lekesiz’i köylerinde görmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, sorunlarını dinlediği için teşekkür eden köy sakinleri, başta sulama suyu olmak üzere, işsizlik, eğitim, yol, çöp, parke taşı, elektriğin yol kenarından gelmesi ile ilgili sorunları Vali Lekesiz’e ilettiler.
Köy muhtarını ve vatandaşlarını dinledikten sonra bir değerlendirme yapan Vali Lekesiz, vatandaşların ilettikleri sorunların ve taleplerin gerek ilçe Kaymakamı gerekse diğer ilgililer tarafından da takip edildiğini hatırlatarak, ‘Sulama suyu konusunu inceleyeceğiz. Sulanabilir arazi miktarına bakacağız. Gölet yapılabilir yer var mı, zemin uygun mu ona bakacağız. Fayda-maliyet analizi incelenip ona göre gereken yapılacak. Parke taşı, elektrik ve diğer talepleriniz de incelenecek’ dedi.
Vali Lekesiz, yoğun olarak iş talebi gelmesi konusunda ise, ‘İşsizlik konusu sadece ülkemizin değil, dünyanın gündemindeki sorunlarından bir tanesi. Ama bu sorun, şehirlere ve ülkelere göre de mahiyet farklılıkları arz ediyor. İtiraf edelim ki, eğitim durumuz iyi değildi. Geleneksel tarım toplumundaki bir hali yaşadık. Her işi yaparım dönemini yaşadık. Her işi yaparım demek hiçbir işi bilmiyorum demektir. Çocuklarımızın daha iyi okuması için her birimiz daha fazla fedakarlık yapacağız, iyi eğitim aldıkları zaman, insan kaynaklarımız iyi yetiştiği zaman bu sorunlar da bitecek. Ülkemizde belli bir konuda uzmanlaşmaya hepimizin önem vermesi gerekiyor. Bunun için de mesleki eğitim önemli’ diye konuştu.
Ziyarete, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Başoğlu, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin ile ilgili müdürler katıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.