İstifa et Ercüment Kimyon!

Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon’a defalarca “Derdin nedir?” diye sordum.. Bir ezbere tutturmuş gidiyor..
Nerede güzel bir yatırım olsa, başında bitiyor..
Baktı ki, hırsını alamadı, mahkemeye gidiyor..
Farkında değil ama, ona rağmen hizmetler yürüyor..
İstifa et Ercüment Kimyon!
Sadece şu oluyor:
Vakit kayıplarıyla uğraşıyoruz!
İşin kötüsü, bu durum akıl tutulmasına neden oluyor..
Kimyon belki de farkında değil ama, baltayı bu kez taşa vurdu.
‘Ben’ duygusu, ‘biz’ yaklaşımıyla harmanlanmadığı için olacak ki, hep yalnız! Şimdi de tutturmuş, “karayolları arazisi benim sayemde yeşil alan kaldı. Plan değişikliğine itiraz etmiştim. İdare mahkemesinde görülen davada bilirkişi incelemesi de bizim iddialarımızı doğrular nitelikte sonuçlanmıştır.” söylemleriyle ‘iyi bir iş çıkardı’ havası yaratmaya çalışıyor..
Hatırlayın..
“Belediyenin çalışmaları sonucu söz konusu alan yeşil alan olarak 1/25000’lik plana işlendi” diyen İskenderun Belediyesi İmar Müdürü Azim Şahin’i de ‘yalan söylemekle’ itham edip, istifaya çağıran da kendisinden başkası değildi..
Hatta daha ileriye gidip..
“İspat etsin, meclisten istifa eder, çeker giderim” demişti.
Mecliste tartışmaların yaşandığı gün, Azim Bey’le görüşmüştüm..
İmar Planı değişikliğini de gözümle gördüm.. Diyordu ki:
“1997 yılı öncesi 55 dönüm olan Karayolları arsasının tamamı park alanı idi. 1997 yılında Kaymakamlığın istediği üzerine söz konusu alanın 10 dönümü meclis kararı ile hükümet konağı alanına çevrildi. Buna karşılık olarak da İskenderun Kaymakamlığı’nın karşısındaki alan yeşil alan olarak kayıtlara geçmişti.”
Belli ki, Ercüment Kimyon anlamamış..
Oysa.. Azim Bey’le görüşseydi, belediyede küçük bir araştırma yapsaydı; burada yeni planla bir değişiklik yapılmadığını, mevcut onaylı plandaki bilgilerin yeni plana aktarıldığını görür, anlardı..
Arkadaş filozof ya.. Bildiğini okuyor..
Sağolsunlar.. Olay Gazetesi dün manşetinde yer verdiği “eskiden de yeşil alandı” başlıklı haberiyle ‘karayolları’ meselesinin iç yüzünü okuyucularına duyurdu. Akabinde ise;
“Şimdi Ercüment Kimyon ne yapacak?” diye sordu.
Ben söyleyeyim:
“Sözünün eriyse, istifa etmeli..”
Üstelik hemen.. Derhal.. Şimdi!
Neden mi?
Gelin size hikâyesini detaylı bir şekilde anlatayım.
Noktasına, virgülüne karışmadan yazıyorum..
İmar Müdürü Azim Şahin diyor ki:
“- Yaklaşık 55 bin metrekare yüzölçümünde olan karayolları kullanımındaki alan, 1982 yılında onaylanan imar planlarımızda ‘park alanı’ olarak ayrılmıştır.
18.06.1997 gün ve 354 sayılı meclis kararı ile yapılan plan değişikliği sonucunda, bu alanın 10 bin metrekarelik kısmı park alanından ‘hükümet konağı’ alanına, planda hükümet konağı yeri olarak ayrılan kaymakamlık karşısındaki alan da ‘park’ alanına dönüştürülmüştür.
Bu alanla ilgili mevcut imar planımız, yeni hazırlanan 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni planına işlenmiştir. Yeni planda bu alanın bir kısmının resmi kurum alanı olarak görülmesinin nedeni budur.
Ancak, daha önce böyle bir plan değişikliği yapılmamış olsa idi, burada yeni planla bir değişiklik yapıldığı iddia edilebilirdi.
1/25000 ölçekli plan ile ilgili bahsi geçen davanın da, İl Özel İdaresi nezdinde açılmış olması gerekir. Söz konusu idarenin de bu alanda daha önce yapılan plan değişikliği bilgilerinin belediyemizden istenilmemiş olması nedeniyle, mahkemede de bu yönde bir savunma yapılmamıştır. Mahkemede doğal olarak dosyadaki mevcut bilgiler çerçevesinde bir değerlendirme yapmıştır.
Sonuç olarak, dava öncesi belediyemizde de bir araştırma yapılmış olsaydı, burada yeni planla bir değişiklik yapılmadığı, mevcut onaylı plandaki bilgilerin yeni plana aktarıldığı anlaşılırdı.”
Açıklamayı okudunuz..
Bugüne kadar Azim Şahin’in bu kadar iddialı konuştuğunu hatırlamıyorum.
Gerekçeleri kuvvetli.. Buna bakarak; abartmadan tekrarlıyorum:
Ercüment Kimyon bu dakikadan sonra istifa etmeli..
Hem, ‘yeşil alandı veya değildi’ tartışmalarına odaklanacağımıza..
Araziye, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in de sıcak baktığı bir teknopark kurulsaydı, fena mı olurdu?
Bunu neden konuşmuyoruz?!

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.