Basın yolu ile işlenen suçlara esneklik getirildi

Ceza Avukatı Fadi Tekin, Türk Ceza Kanunu’nda yapılan 3. yargı reformu değişiklikleri ilgi ilgili basın mensuplarına İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde bilgiler verdi. Torba Yasası olarak bilinen yasada basın kanunun da yapılan değişikliklerle ilgili basın mensuplarını açıklamalarda bulunan Tekin, “Yeni düzenlemeler ile basın kanununda yeni değişiklikler oldu. Daha önce basın yolu ile suç işlemiş olan kişilerin cezası almasına rağmen savcılığa yazacağı dilekçeyle bu konunun kapanmasını sağlayacaktır. Türkiye’de bine yakın basın mensubu yazdığı köşe yazılarından ve haberlerden dolayı ceza almıştı. Bazıları ise ceza evinde yatıyordu. Yapılan bu değişiklikle bu konuda esneklik getirildi. Artık almış olduğunuz cezalar direk hapis olara karşınıza çıkmayacak. Eski yasada bulunan suç oluşturma konusundaki konuların hepsi devam ediyor. Ancak bazı esnekliler getirildi. Basın mensupları açısında gerçekten önemli bir çalışmadır” diye konuştu.
Basın yolu ile işlenen suçlara esneklik getirildi
Ceza konusunda bir çok konuya değinen Avukat Tekin, “Elektrik kaçağı kullanan ve ceza alan bir çok kişi TEDAŞ’ın zararını karşıladığı taktirde mahkeme dosyası kapanacak” şeklinde de uyarıcı açıklamalarda bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.