Kırıkhan yeni hastanesine 2013’te kavuşuyor!

Hastanenin 150 yatak kapasiteli olması ve günlük yaklaşık 4000 kişiye poliklinik hizmeti vermesi planlanıyor.

Kırıkhan yeni hastanesine 2013’te kavuşuyor!

Kırıkhan yeni hastanesine 2013’te kavuşuyor!Kırıkhan’ın yeni sağlık üssü olacak Kırıkhan Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı. 7 Temmuz Cumartesi günü yapılan temel atma törenine Adalet Bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildağ ve Hacı Bayram Türkoğlu, Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman ve Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş katıldı.

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Varyap işbirliğiyle hayata geçecek Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni 7 Temmuz Cumartesi günü Mimar Sinan Mahallesi Mesire Alanı Mevkii’nde yapıldı. Temel atma töreninde; Adalet Bakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, bölge belediye başkanları, TOKİ yetkilileri ve Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş bir araya geldi.

 

Türkiye’nin güney bölgesindeki sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlayacak Kırıkhan Devlet Hastanesi, 24.780 m² üzerinde inşa edilecek. Bodrumları ile birlikte 7 katlı inşa edilen A blokta ameliyathaneler, başhekimlik, servisler, hasta yatak katları bulunurken B blokta poliklinikler ve laboratuvarlar yer alacak. C blok bodrumlar ile birlikte 3 katlı olarak inşa edilecek bu alanda acil servis, ameliyathaneler, doğumhane, morg ve diyaliz bölümleri bulunacak. Mimarisi ve teknik özellikleri ile bölgenin sağlık ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayacak olan Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi’nin 150 yatak kapasiteli olması ve günlük yaklaşık 4000 kişiye poliklinik hizmeti vermesi planlanıyor.

Temel atma töreninde Kırıkhan’a yatırım yapmaktan ve bölgeye katma değer sağlamaktan büyük mutluluk duydukların ifade eden Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, “Hastane projeleri, diğer yapılara göre daha fazla özen gösterilen ve teknik özellikleri fazla olan yapılardır. İnşaat sektöründeki uzmanlığımız ve halen inşaatları devam eden diğer hastane projelerimizden edindiğimiz deneyimi, bütün titizliğimizle Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne de yansıtacağız. Kırıkhan Devlet Hastanesi’nin sadece inşaat yatırım maliyeti 20 milyon TL’nin üzerinde. Teslim tarihi 30 Temmuz 2014 olarak belirtilmekle beraber projeyi diğer projelerimizde de olduğu gibi vaktinden önce teslim etneyi ve 29 Ekim 2013’e yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kırıkhanlıların bu modern yapıda bir an önce sağlık hizmeti almalarına olanak sağlamak istiyoruz” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.