5 temmuz Festivali

Son gün sahne yerel sanatçılarındı

 

30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında Türk Sanat Müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi ve yerel sanatçılar konser verdi.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi, 2 Nolu Belediye Sosyal Tesis’te güzel sesi ve yorumuyla renk katarken, yerel sanatçılar ise Anıt Alanı’nda şarkılarını seslendirdi.

 

Sergiler Pazar gününe dek gezilebilecek

Festival kapsamında 1-5 Temmuz tarihleri arasında açık olacak olan sergiler, ilgi nedeniyle hafta sonu da gezilebilecek.

30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında 1 Nolu Belediye Sosyal Tesis’te açılan Turhan Selçuk karikatürleri, Muhittin Köroğlu karma karikatür sergisi, karma resim sergisi, Selahattin Deniz heykel ve seramik sergisi, İskenderun Amatör Fotoğrafçılar Topluluğu karma fotoğraf sergisi 5 Temmuz tarihinde de gezildi. Sergi, 8 Temmuz Pazar günü sona erecek.

Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’ndaki, Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri’ndeki kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı, sergi de Pazar gününe kadar uzatıldı.

 

Çocuklar festival etkinlikleriyle eğlendi

Festival kapsamında çocuklara özel çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çocuklar, festival etkinlik ve gösterileriyle eğlenme fırsatı buldu.

Yerel halkoyunları gösterisi de düzenlendi.

 

Spor karşılaşmaları kupa ve ödül töreni düzenlendi

30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında çeşitli branşlarda spor karşılaşmaları düzenlendi.

5 temmuz FestivaliUluslar arası boyutta gerçekleşen spor karşılaşmalarına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Judo Hapkido ve Kickboks Federasyonu Başkan Yardımcısı Kürşat Dünki ve KKTC’den judocular da katıldı.

Sahil Belediye Spor Tesisleri’nde düzenlenen törenlerle, spor karşılaşmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sporculara ödüllerini, törene katılan Belen Kaymakamı Mehmet Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, İskenderun Festival Tertip Komitesi üyesi Kemal Sonay, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Atakaş Nak.Tic. Şirketinin Müdürü Erol Kurtar verdi.

Törende Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Garanti Plaj Futboluna katkıları nedeniyle Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e, İskenderun Festival Tertip Komitesi üyesi Kemal Sonay’a ve Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik’e plaket verildi.

İskenderun Belediyesi tarafından spora katkıları nedeniyle Recep Atakaş’a ve 15 kategoride görev alan hocalara plaket verildi.

 

Sanatçı Nesrin Ersipahi konser verdi

5 temmuz Festivali2 Nolu Belediye Sosyal Tesis’te, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Turkuaz Halk Oyunları gösterisi, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Türk Halk Müziği konseri düzenlenirken, İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından tiyatro oyunu sahnelendi.

Ardından gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği konserinde sanatçı Nesrin Ersipahi sahne aldı.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi’nin konserini, Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş ve eşi Asiye Aktaş, Başkan Yardımcısı Safa Buran, İskenderun Festival Tertip Komitesi üyesi Mesut Yüksekbaş, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Ahmet Öz dinledi.

Konserin sonunda Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş, sanatçıya çiçek vererek teşekkür etti.

Sanatçı Nesrin Sipahi de, İskenderunlu olduğunu belirterek, kentimizde olmaktan ve konsere katılmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

 

Yerel sanatçılar sahne aldı

Festivalin 5 Temmuz Perşembe günü yapılan programında, Atatürk Anıt Alanı’nda yerel sanatçılar sahne aldı.

Ozan Ali’nin ardından festival konserinde Grup Sıla, Eren Polat, Sabahattin Sel Anıt Alanı’nda sahne aldı.

Konser sonunda, sanatçılara çiçekle teşekkür edildi.

 

Dört gün süreli Türk Sanat Müziği konserine teşekkür

30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında dört gün süreyle Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi.

İskenderun Belediyesi’nin dört gün süreyle festival kapsamında Türk Sanat Müziği düzenlemesini memnuniyetle karşılayan sanatçılar, teşekkür etti.

Festival kapsamında, Türk Sanat Müziği konseri veren Türk Sanat Müziği sanatçısı Naim Akan, “Türkiye’de bugüne kadar birçok yerde festivalde bulundum. Türkiye’de dört gece Türk Sanat Müziği’ne yer veren tek yer İskenderun Belediyesi. Belediye Başkanımıza bu yüzden özellikle, yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi de, Türk Sanat Müziğine verilen önemin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Türk Sanat Müziği’ne dört gün süreyle yer verilmesinin sanata ve sanatçıya verilen önem ve değerin göstergesi olduğunu belirten sanatçı Nesrin Ersipahi, teşekkür etti.

Türk Sanat Müziği konserini, gaziler de dinledi.

Festival etkinliği nedeniyle gelen kutlama telgrafları da okundu.

 

Sanatçı Nesrin Ersipahi ve yerel sanatçılar konser verdi

Festival etkinlikleri sona erdi

 

30.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında Türk Sanat Müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi ve yerel sanatçılar konser verdi.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi, 2 Nolu Belediye Sosyal Tesis’te güzel sesi ve yorumuyla renk katarken, yerel sanatçılar ise Anıt Alanı’nda şarkılarını seslendirdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.