Hatay il logosunun kullanımına yönelik heyecan var

Hatay’ın tarihi, sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerinin görsel yolla ifade edilmesi ve Marka Kent Hatay’ı bütünüyle simgeleyecek olan Hatay İl Logosu’nun belirlenmesi amacıyla; Hatay kamuoyunun beğenisine 8 farklı logo sunulmuş, yapılan oylama sonucunda kullanılan toplam 22 bin 243 oyun 6 bin 475’ini alan logonun, ‘Hatay İl Logosu’ olmasına karar verildi.
Hatay il logosunun kullanımına yönelik heyecan var
Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yaygın ve yoğun şekilde kullanılacak Hatay İl Logosu’nun, İlimizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, bilinirliğinin artırılması, yatırımların çekilmesi, ekonomik değerlerin pazarlanması, kent kültürünün oluşturulması ve küresel rekabette bir adım öne geçilmesi bağlamında ilimize sağlayacağı yararın ve katma değer şüphesiz çok büyük olacaktır” denildi. Açıklama şöyle:
“Bu çerçevede, Hatay’ın Marka Kent olarak öne çıkmasında önemli bir aşama olan çatı logo niteliğindeki il logosunun, resmi kurum ve kuruluşlarımız, odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve hatta özel sektör kuruluşlarımızın gerçekleştirecekleri faaliyet, işlem ve organizasyonlarda kullanılması ve bu hususta uygulama birliğinin sağlanması önem taşımaktadır. Konu, ilimizin tüm dinamiklerinin katıldığı toplantılarda paylaşıldığında da il logosunun kullanımına yönelik heyecan ‘memnuniyet verici’ bulunmuştur.
Konusunda uzman ve profesyonel bir firmadan hizmet satın alınarak hazırlatılan Hatay İl Logosu’nun kullanım şekilleri ve alanlarına (boyutları, farklı logolar ile birlikte kullanımı, yazışma ve basılı evrak ile ilan ve tanıtım materyallerinde kullanım biçimleri) ilişkin teknik bilgi ve özelliklerden oluşan CD kurumlara yazılan yazı ekinde gönderilmiş ve Valiliğimizin resmi web sitesinde yayımlanmıştır. Logonun kullanımı ile ilgili tereddüt oluştuğunda her türlü bilgi İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nden alınabilecektir.”

Önceki İçerikSTÖ’LER NE KADAR GÜÇLÜYSE, İLLER DE O KADAR GÜÇLÜDÜR
Sonraki İçerikAdayın değil, anlayışın peşinde koşuyoruz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.