Afet durumlarında telsizlerin sağladığı haberleşme hayat kurtarıyor

Vali Cerrah: ‘Afet durumlarında telsizlerin
sağladığı haberleşme hayat kurtarıyor’

Vali Celalettin Cerrah, Amatör Telsizciler Cemiyeti Osmaniye Şubesi Başkanı Bülent Eryol ve Cemiyet üyelerini makamında kabul etti.
Afet durumlarında telsizlerin  sağladığı haberleşme hayat kurtarıyor
Amatör Telsizciler Cemiyeti Başkanı Bülent Eryol, Cemiyetlerinin Türkiye genelinde 51 şubesi bulunduğunu ifade ederek, Cemiyetin acil afet durumlarında önemli görevler üstlendiğini kaydetti. Cemiyetin Osmaniye şubesinin 1,5 yıl önce aktif hale geldiğini ve Osmaniye’de 200’ün üzerinde üyelerinin bulunduğunu söyleyen Bülent Eryol, “Olası afet durumlarında telsizcilere çok önemli görevler düşüyor. Bu nedenle daha fazla sayıda insanın, afet haberleşmesine ve am atör telsizciliğe yönelmesini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. Olası bir deprem durumunda hazır olabilmek için bir tatbikat yapmayı planladıklarını da söyleyen Bülent Eryol, Vali Cerrah’ın da tatbikata katılmasının kendilerine manevi olarak destek sağlayacağını kaydetti. Vali Celalettin Cerrah ise afet durumlarında telefonların zaman zaman çalışmadığını ve bu noktada telsizlerin devreye girdiğini kaydederek, “Afet durumlarında telsizlerin sağladığı haberleşme zaman zaman hayat kurtarıyor. Allah böyle bir afet göstermesin ama hazırlıklı olmakta da yarar var” diye konuştu. Yapılacak tatbikatın olası afet durumlarında hazır olmayı sağlayacağını da belirten Vali Cerrah, “Cemiyetinizin Osmaniye’de yaptığı çalışmalar çok önemli. Afet durumlarında kurtarma ekiplerinin çalışmalarının yanı sıra sizlerin çalışmaları da hayati önem arz ediyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Önceki İçerikHatay’da ele geçirilen 400 kök kenevir imha edildi
Sonraki İçerikİşte 5 Temmuz festivaline gelecek sanatçılar
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.