Bülent Arınç, Nikah Şahidi Oldu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ile Ayşegül Güner’in nikah törenine katıldı. Antakya Ottoman Palace Otel’deki törene genç çiftin nikahını Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş kıydı. Nikahta, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile Ak Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, genç çiftin nikah şahitliğini yaptı.
Bülent Arınç, Nikah Şahidi Oldu
Gençlere mutluluklar dileyen ve aileleri de tebrik eden Arınç, “Allah bu gençlerimize birbirinden güzel hayırlı evlatlar versin. Başbakanımız sayısını söylüyor ama ben söylemiyorum. Allah ne kadar dilerse hayırlısıyla nasip etsin. Evliliğin temelinde elbette neslin devamı vardır. Bu neslin, bu toplumun devamı için evlilik asıldır. Bizim inancımızda, gelenek ve göreneklerimizde nikahın ve aile kurmanın çok önemli bir yeri var. Biz nikahsız yaşayamayız; vakti geldiğinde gençlerimiz mutlaka evlenmelidir, yuva kurmalıdır, çoluk çocuk sahibi olmalıdır. Çünkü toplumun temelinde, çekirdeğinde aile yatar. Aile ne kadar sağlıklı olursa toplum da o kadar güçlü olur” dedi.
Aile cüzdanını geline verirken espri yapan Arınç, “Bu aile cüzdanını ben her zaman gelin kızımıza veriyorum. Çünkü ailede asıl olan hanımefendinin sağlıklı, dürüst olması ve kocasına bağlı kalmasıdır. Aynı zamanda da cüzdanı nereye koyduğunu bilir ve ihtiyaç olduğu zaman eliyle koymuş gibi çıkarır. Bizlere kalırsa halimiz duman, nereye koyduğumuzu bir saat sonra unuturuz, arayınca da bulamayız. Bunun önemini de çok fazla idrak edemeyiz” diye konuştu.
Nikah törenini kıyan Antakya Belediye Başkanı Savaş da, ‘bir kahvenin kırk yıl hatırı var’ sözüne atıfta bulunarak “Biz iki kahve fincanı vererek seksen yılı garantilemiş olalım” diyerek genç çifte Antakya Belediyesi logolu fincan takımı hediye etti. Törende Ak Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar ve Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile çok sayıda davetli hazır bulundu.

Önceki İçerikBabalar Rodeo Yarışması’nda stres attı
Sonraki İçerikSoylu’nun en mutlu günü
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.