Diyabet Derneği’nden ‘5 Bin Adım At’ Projesi

Cumhurbaşkanlığının himayesinde yürütülen ‘Diyabeti Durduralım’ projesi kapsamında, İskenderun Atatürk anıtı önünde vatandaşların kan ölçümü yapıldı. Diyabetle Yaşam Derneği’nin genel merkezi olan İstanbul’dan Başkan Emine Alemdar ve Başkan Yardımcısı Kamil Atkın’ın da katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, diyabet hastalarına ve halka broşür dağıtıldı, kan ölçümü yapıldı ve halk diyabet hastalığına karşı bilinçlendirildi.
Diyabet Derneği’nden ‘5 Bin Adım At’ Projesi
İskenderun Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Öz, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “Bugün anıt alanında Cumhurbaşkanlığının himayesinde yürütülen ‘Diyabeti Durduralım’ projesi kapsamında Türkiye Diyabet Vakfı Diyabetle Yaşam Derneği tarafından ortaklaşa organize ediler ‘Her Sabah 5 Bin Adım At Diyabeti Yen’ konulu sağlıklı yaşam yürüyüşü için toplandık. Bu projeyeye yurdumuzda yaklaşık 10 milyon diyabetliyi, diyabetli yakınını ve gelecekte diyabetli olabilecek tüm insanlara diyabeti anlatmak, eğitim vermek, farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Biz de Diyabetle Yaşam Derneği olarak Cumhurbaşkanlığının önem verdiği ‘Dayabeti Durduralım’ projesinde yer aldığımızdan bu projenin İskenderun’da yürütülmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.