İskenderun’a İleri teknolojik özellikte çöp fabrikası

İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısı yapıldı
Başkan: İleri teknolojik özellikte çöp fabrikası yapıyoruz

İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısı Belediye ve Birlik Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek başkanlığında yapıldı.
İskenderun’a İleri teknolojik özellikte çöp fabrikası
Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, teknolojinin hızla ilerlediğini, yüksek teknolojinin artığını doğanın yok edemediğini belirterek, “Yüksek teknolojinin artığını ancak ileri teknoloji yöntemi ile halledebiliriz. Yapımı süren çöp fabrikası da en ileri teknolojik özellikte olacak” dedi.
İnşaat çalışmasının sert kayalık zemin olmasına rağmen, ilerleme kaydettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kullanılan teknolojiyle güçlüğün aşıldığını ve inşaat yapım çalışmasının aralıksız sürdüğünü kaydetti.
Çöp fabrikasının öneminin artık herkesçe bilindiğini vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Dünya nüfusu hızla artıyor. Teknoloji hızla ilerliyor. Yüksek teknolojinin artıklarını doğa yok edemiyor. Naylon pet, bilgisayar artıkları gibi yüksek teknolojinin arttıklarını ancak ileri teknoloji yöntemi ile halledebiliriz. Biz buna mecburuz.Yoksa yarın çocuklarımıza yaşanamaz bir dünya bırakacağız. Bizim şu an kurmakta olduğumuz çöp fabrikası, ileri teknolojinin en iyi özelliklerinden biridir. Bu tarihi iş bize nasip oldu. Çok önemli” diye konuştu.
Toplantıda konuşan Payas Belediye Başkanı ve Birlik Üyesi Bekir Altan da, kurulmakta olan Çöp Fabrikası’nın yapım çalışmalarını yerinde incelediğini, kayalık alanda özveriyle yapılan çalışmaların sevindirici olduğunu ifade etti ve ilgililere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gündem Maddeleri karara bağlandı
İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısında, gündem maddeleri görüşülerek, onaylandı.
Açılış ve yoklama ile başlayan İskenderun Körfez Katı Atık Birliği, meclis toplantısında aşağıdaki gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı:
2. İskenderun Limanının evsel atıklarının toplanması hususu görüşülerek, Birlik Encümeninde görüşülmek üzere havale edildi.
3. Hazırlanan Birlik yönetmelik taslağı görüşülerek, Birlik Encümeninde görüşülmek üzere havale edildi.
4. 2012 yılı içerisinde 3 adet tam zamanlı sözleşmeli personel, 1 adet kısmi zamanlı sözleşmeli (Avukat) personel çalıştırılması ve bu personellere ödenecek ücretlerin belirlenmesi konusu görüşüldü ve belirlendi.
5. 2011 yılı Birlik kesin hesabı görüşüldü ve kabul edildi.
6. Birliğin hizmetinde kullanılmak üzere bir adet binek otomobil kiralanması hususu görüşüldü ve kabul edildi.
7. Birlik Encümen Üyelerinin seçimi yapıldı.
Yapılan Birlik Encümen seçiminde Başkanlığa İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Birlik Encümen Üyeliklerine de Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Yeniyurt Belediye Başkanı Hasan Avni Günal, İskenderun Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özen, Kozludere köyü muhtarı İrfan Cinasal seçildi.
Yapılan seçimin ardından, toplantı gündemi sona erdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.