İskenderun İskelesi tamam!

İskenderun Belediye Meclisinin Haziran ayının ikinci oturumu gerçekleştirildi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in başkanlık ettiği oturumda 5 madde ele alınırken, İskele yapımı jet hızıyla meclisten geçti.

İskenderun İskelesi tamam!
Mecliste gündem dışı ilk olarak konuşan belediye meclis üyesi Ercüment Kimyon, ciddi yatırımlarla başlayan içme suyu inşaatının önemine vurgu yaptı. Yerin altına döşenmek kaydıyla başlayan içme suyu inşaatında daha sonra belirli eksikliklerin giderilmesinin zor olacağını, dolayısıyla gerekli inceleme ve çalışmaların zamanında yapılması gerektiğine dikkati çeken Kimyon, bu çalışmaların bir firma tarafından ince elenip sık dokunarak yapılmasını önerdi. Kimyon, İskenderun Otogarı içinde bir takım uyarılarda bulunarak, “Otogara bakıyoruz, kaldırımlar sakızlardan simsiyah hale gelmiş. Tuvaletler yeterli derece hijyenik değil! Şehir merkezine giren insanlar otogarın hemen karşısındaki moloz yığınını görüyorlar. Bu hoş bir görüntü değil! Ayrıca bir yakınını karşılamak için otogara gelen insanlar gönül rahatlığıyla araçlarını par edemiyorlar. Şoförler ve Otomobilciler Derneği’nin hemen yanında atıl durumda bulanan benzin istasyonu geçici otopark olursa daha uygun olur” diye konuştu.
Öte yandan gündem dışı konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özen ise, büyükşehir konusuna vurgu yaptı. Koca bir kentin büyükşehir ile ilgili dedikodularla yönetilmeye çalışıldığını kaydeden Özen, “Bu durum ayıptır, günahtır ve yanlıştır. İskenderun bu kadar çaresizliğe sürüklenmeyi hak etmiyor. İskenderun kurbanlık koyun gibi boynuna ip indirilecek giyotini bekliyor. AK Parti belediye meclis üyeleri, İskenderun’a karşı sorumluluklarını hatırlasınlar ve durum hakkında doyurucu, şeffaf ve yeterli bir açıklama yapsınlar. Bunu İskenderun halkına borçlular. Kapalı kapılar ardında çıkacak her kararı uygulamaya amade bir görüntü vereceklerine İskenderun Belediyesi’nin meclis üyeleri olduklarını hatırlasınlar” ifadelerini kullandı. Özen’in kendilerine yönelik eleştirilerine cevap vermek üzere söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten, büyükşehir olma konusunda sadece Hatay değil, 16 ilin olduğunu belirterek, “Biz cesaretli bir şekilde çıkıp bir bilgimizin olmadığını söyledik. Büyükşehir bize ne getirir? Ne götürür? Önce onu bir anlamak gerekiyor. Ama T.B.M:M.’ de görüşülürken, büyükşehir belediyesine İskenderun’un katılmayacak deniliyor. Biz cesaretle kalkıp söyledik. Biz tribünlere oynamak istemiyoruz” ifadelerine yer verdi” Hizmet konusuna da değinin Erten, memlekete kimsenin mani olmaması gerektiğini vurgulayarak bu memlekette herkesin yaşadığını dolayısıyla sahip çıkmak gerektiğini kaydetti.
Gündem dışı son olarak eleştirilere ve önerilere cevap veren İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, hesap soracak adamın verilecek hesabının olmaması gerektiğini vurguladı. Evvela kendilerinin kurallara uyması gerektiğini hatırlatan Başkan Civelek Ercüment Kimyon’un Yalıkent’teki evinin önüne yaptığı ek yapıyı hatırlatarak, bunun kanuna uygun olmadığını söyledi. Bunun üzerine söz alan Ercüment Kimyon, “Ben her şeyi uygun yapıyorum. Eğer kanuna uygun değil diyorsanız o zaman yıkın!” şeklinde çıkış yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin birinci maddesi olan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayına sunulmak üzere 1/1000 ölçekli ilave iskele, yolcu bekleme salonu ve lokanta yerine ilişkin Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, oy çokluğuyla, 3. Mıntıka 1258 nolu parselin bulunduğu alanın 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası yerine dönüştürülmesi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, Belediyemiz Toptan Sebze ve Meyve Halinde bulunan dükkânların 12 yıl süre ile kiraya verilmesi yönündeki Hal Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliğiyle, Karahüseyinli Köyü Arsuz yolu ile Deniz arasında kalan kısmın yeni 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planına göre hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili 08.05.2012 gün ve 56 Sayılı meclis kararına yapılan itiraz hakkındaki İmar Komisyonu Raporu 18 kabul 9 ret ile oy çokluğuyla ve gündemin son maddesi olan Karahüseyinli Köyü Arsuz yolu ile Deniz arasında kalan kısmın yeni 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planına göre hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili 08.05.2012 gün ve 57 Sayılı meclis kararına yapılan itiraz hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.