Büyüklerin yapamadığını minikler yaptılar

Yüreğinize sağlık!

Büyüklerin yapamadığını minikler yaptılar
Devlet Demiryollarından emekli Ali Coşkun, örnek bir çalışma sergileyerek engelli bir vatandaşa akülü tekerlekli sandalye almak için başlattığı kampanyaya özellikle öğrencilerden büyük destek geldi. 30 kiloya tekabül eden yaklaşık 25 bin kapak, Belen Engelsiz Yaşam Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’ne verildi. Rehabilitasyon Merkezi’nin topladığı 150 bin kapakla, Ali Coşkun, Akbağlar mahalle halkı ve öğrencilerin topladığı kapaklarla bir engelli vatandaşa bağışlanacak akülü tekerlekli sandalye ile hayat verilecek.
Akbağlar Mahallesi’nde Emel Akçay İlköğretim Okulu’nun karşısında Öğretmenim Kırtasiye’nin işletmeciliğini yapan emekli Ali Coşkun’un başlattığı kapak toplama kampanyasındaki bir kıvılcım tüm mahalle halkını ve özellikle öğrencileri sardı.

EVLERİNDEKİ AÇILMAMIŞ ŞİŞELERİN KAPAKLARINI GETİRDİLER
Bu kampanyaya destek vermek için evlerindeki açılmamış şişelerin dahi kapaklarını toplayan öğrenciler büyüklerin dahi yapamayacağı bir çalışma sergileyerek tüm övgüleri hak ettiler. Ali Coşkun’un işyerinin önünde bir kovaya her gün gelerek kapak atan öğrenciler ve mahalle halkı, bir anda yaklaşık 25-30 bin kapağa ulaştılar. Akülü tekerlekli sandalye için yeterli sayıya ulaşamayan Ali Coşkun bunu üzerine Belen’de eğitim veren Engelsiz Yaşam Özel Rehabilitasyon Eğitim Merkezi ile kontak kurup onların da 150 bin kapak topladıklarını belirtmeleri üzerine kendi topladıkları kapağı merkezin kurucusu Veysi Vural ve eğitim görevlilerinden Gökçen Onay’a teslim etti.
Kapak teslim sırasında özellikle öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Büyük bir titizlikle gece gündüz demeden sokaklardan kapak toplayan öğrenciler bugün o kapaklarla bir engelliyi mutlu edecek olmanın heyecanını ve gururunu yaşadılar. Her engelliye sahip çıkmak gerektiğinin altını çizen Ali Coşkun, bunun bir insanlık görevi olduğunu hatırlattı. Bu davranışın diğer insanlara, sivil toplum örgütlerine ve dernekleri örnek olmasını dileyen Ali Coşkun, kapak toplama kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Belen Engelsiz Yaşam Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi eğitim görevlilerinden Gökçen Onay ise, çocukların bu davranışının takdire şayan olduğunu belirtti. Hayatta en insanın birer engelli adayı olduğunun altını çizen Onay, toplanan bu kapaklarla ihtiyacı olan bir engelliye akülü tekerlekli sandalye alacak olmanın mutluluğunu şimdiden yaşadıklarını ifade etti.
Belen Engelsiz Yaşam Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Veysi Vural ise, Ali Coşkun’a ve özellikle kapak toplayan çocuklara ne kadar teşekkür edilse onların bu haklarının ödenemeyeceğini belirtti. Vural, engelliler gereken ilgi ve şefkatin gösterilmesinin öneminden de bahsetti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.