400 binaya yeni şebeke bağlantısı yapıldı

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek içmesuyu şebekesi döşeme çalışmasını yerinde inceledi
400 binaya yeni şebeke bağlantısı yapıldı

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İsmet İnönü mahallesi’ndeki içmesuyu şebekesi döşeme inşaatı çalışmasını yerinde inceledi.
400 binaya yeni şebeke bağlantısı yapıldı
Yapılan çalışma kapsamında, 400 binaya içmesuyu şebekesi bağlandı. İçmesuyu şebeke döşemesinde, boş parsellere de su bağlantıları yapılması nedeniyle, bina inşaatı başlandığında asfalt ve kaldırım tahribine gerek kalmadan bu binalar da su alabilecek.
İskenderun’un en önemli sorunu olan içmesuyu şebekesinin döşeme çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, vatandaşlarla sohbet etti.
İçmesuyu sorununun çözümü amacıyla yürütülen çalışmaya teşekkür eden vatandaşlar, “Başkanım size çok teşekkür ediyoruz. Sayenizde musluktan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşacağız” dediler.
İçmesuyu şebekesi döşeme çalışması sürerken, şebeke döşenen değişen cadde ve sokaklarda su bağlantı çalışması da sürüyor.

Yangın hidrantı kuruluyor
İçmesuyu şebekesi döşenen yerlere ayrıca yangın hidrantı (musluğu) da kuruluyor ve halk çeşmeleri yapılıyor.
Olası bir yangın durumunda itfaiye araçları yangın hidrantıyla su alarak yangına müdahala edebileceği gibi, yangın hidrantında su basıncı olması nedeniyle ayrıca itfaiye aracı gelmeden de yangına müdahale edilebilecek.
Proje kapsamında şehir genelinde 237 adet yangın hidrantının montajı planlanıyor.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.