Büyük Hatay spor projesi

Evet, geldik yine aynı yere. Bir kaç gündür yazılarımıza ara vermiştim malum Ankara da Hatay günleri vardı. Orada bulunuyordum. Ama yine güzelim sıcak şehrimize geldik.
Ankara’da olmamıza rağmen kulislerin çok ciddi olduğu bir çalışma vardı. İskenderun spor, Hatay spor, Kırıkhan ve İDÇ spor takımlarının masaya yatırıldığı çok önemli bir toplantı da yapıldı. Bakan Süper Lig dedi. Gerçekten çok geç kalınmış bir karar. Hatay’ın bir takımının mutlaka süper ligde olması gerekiyor. Bu karar çok gecikmiş bir karardı. Ama ne yapalım en azından bugün düşünmüşler ona şükredelim.
Ancak, spor camiasının kafasını kurcalayan çok olumsuzlukların olduğunu biliyorum. Herkes çok açık bir cevap bekliyor. Şimdi Hatay’da bir takımın süper lige çıkması tüm Hatay halkını gerçekten memnun eder. Bunu herkes canı gönülden istiyor. Bende bu konuda mutlaka bir takımın süper lige çıkması gerektiğine inanıyorum.
Neden İDÇ Spor değil?
Şu günlerde herkesin ağzında Hatay spor var. Çünkü büyük Hatay spor projesi için çalışmaların yoğun olduğunu görüyoruz. Hatay spor ise 2. lige daha bu yıl yeni çıktı.
Yine Hatay’ımızı temsil eden ve yaklaşık 5 yıldır 2. ligde mücadele eden İskenderun Demirçelik spor kulübü var. Bu takım ise birçok kez şampiyonluğa çok yaklaştı. Ama hiç kimse bu takıma destek olalım ve bu takımı Bank Asya’ya ve sonra da süper lige çıkartalım diye bir çaba içerisinde olmadılar. Hatay spor’un dışındakiler Hatay’ı temsil etmiyorlar mı?
Son günlerde herkesin ağzında İskenderun Demirçelikspor, İskenderun spor, Kırıkhan spor takımlarının kapatılması ve sadece Hatay spor’un desteklenmesi konuşuluyor. Bu projenin gündeme bomba gibi düştüğünü söyleyebilirim. Projeye herkes tepki gösteriyor. Peki, nasıl bir yol çizile bilir?
Tüm Hatay’dan iş adamlarından para toplanacak ve bu para da sadece Hatay spor’a gidecek. Yani Hatay spor süper lige çıkacak. Sonra ne olacak? Sonrası önemli.
Bence bir havuz oluşturulmalı ve toplanan tüm paralar bu havuzda biriktirilmeli. Sonra havuzdaki toplanan paraların da tamamı adaletli bir şekilde dağıtılmalı.
Şu anda Hatay spor ve İDÇ spor ikinci ligde onlara 5 veriliyorsa İskenderun spor ve Kırıkhan spor’a da 2,5 verilmeli. Böylece hem Hatay spor süper lige çıkmış olur, hem de aynı ilin zengin bir futbol takımı olur. Aynı zamanda Hatay Spor’a da bu kulüpler futbolcu yetiştirmiş olurlar. Bizim futbolcularımız da bir başka kulüplerin yolunu tutacağına kendi memleket takımına hizmet etmiş olurlar.
Bu yazdıklarımız olmadığı takdirde hiçbir takımımız başarılı olamaz.
İskenderun spor, kendine göre önemli bir takım ve taraftarlarının ciddi çabaları var. Hatta şu anda büyük İskenderun spor projesi de var.
Kırıkhan spor’da kendi açısından düşünmeli. Takımı üçüncü lige çıkartmak için neler yaşadılar. Tüm Kırıkhan bu konuda takımına sahip çıkıyor.
İskenderun Demirçelikspor kulübü de aynı mücadeleyi veriyor. Bu takımlara nasıl siz kenarda kalın denilir. Bunu kimse kabul etmez

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.