Belediye personeline temel ilkyardım semineri

İskenderun Belediyesi personeline, temel ilkyardım semineri düzenlendi.
İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nce düzenlenen ilkyardım semineri, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi İlkyardım Eğitmeni Ayşe Demir tarafından verildi.
Belediye Brifing Salonu’nda, slayt desteği ve çeşitli materyaller yardımıyla verilen temel ilkyardım seminerinde, ilk yardım konusunda yanlış, doğrular ve kuralların öğrenileceğini belirten İlkyardım Eğitmeni Ayşe Demir, olay anında yanlış ve zamansız bir müdahalenin hasta/yaralının ömür boyu sakatlanma ve hatta can kaybına neden olabileceğine ilişkin örneklere yer verdi.
Belediye personeline temel ilkyardım semineri
İlkyardım Eğitmeni Ayşe Demir, “İlkyardım ilaçsızdır. Olay yerinde mevcut araç gereçlerle ne bulursak yapabileceğimiz hayat kurtarıcı uygulamalardır” dedi.
Olayın, en hızlı şekilde 112 Acil Servis’e haber verilmesi gerektiğinin altını çizen Türk Kızılayı İskenderun Şubesi İlkyardım Eğitmeni Ayşe Demir, ilkyardımın öncelikli amaçlarını hasta/yaralının yaşam fonksiyonlarının sürdürülmesini sağlamak, hasta/yaralının durumunun kötüleşmesini önlemek, iyileşmeyi kolaylaştırmak olarak sıraladı.
Belediyemizin çeşitli birimlerinde çalışan katılımcılara, 29-30 Mayıs tarihlerinde verilen temel ilkyardım semineri, 6-7 Haziran tarihlerinde de düzenlenecek.
Dört gün süreli temel ilkyardım semineri sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecek.

Önceki İçerikİskenderun ülkemizin en stratejik noktasından biri
Sonraki İçerikCHP Hatay Milletvekili Dudu sordu:
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.