Ağrılara dikkat!

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında seminer dizisini sürdürüyor. Özel İkem Koleji Öğretmen ve personeline yönelik düzenlenen seminere, konuşmacı olarak Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Selçuk Gözcü ve Dermatoloji Uzmanı Doktor Ebru Celkan katıldı. Seminer öncesi bir sunum yapan Özel Gelişim Hastanesi Destek Hizmetleri Müdürü İsmail Kozak, hastanenin çalışma sistemi ve sağlık alanındaki yatırımları hakkında bilgiler verdi.
Ağrılara dikkat!
Beyin Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Selçuk Gözcü, bel ağrıları ve bel fıtığı konularında sunum yaparken, bel fıtığı sorununun kabus olmaktan çıktığını ve cerrahide uygulanan yeni tekniklerle hastanın 6 saat içinde ayağa kalkabildiğine dikkat çekti.
Özel Gelişim Hastanesi’nde kapalı ve açık cerrahi yöntemleriyle bel fıtığı sorunundan kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Selçuk Gözcü,”En son tekniklerle yapılan cerrahi müdahaleler sonrası hastamız 6 saat içinde ayağa kalkabilmekle birlikte, 1 gün sonra da taburcu edilerek evine gönderilebiliyor. Bu şekilde bel fıtığı sorunu da kabus olmaktan çıkmış durumda” dedi.
Dermatoloji Uzmanı Doktor Ebru Celkan da, dermatolojik hastalıklara dikkat çekerken, güneşin yaydığı zararlı ışınların neden olduğu hastalıklara vurgu yaptı. Güney bölgelerinde yaşayan insanların yılın 9 ayı güneş gördüğü dikkate alındığında zararlı ışınların neden olduğu dermatolojik hastalıkların ciddiye alınması gerektiğini belirten Celkan, vücudu saran derinin korunması gerektiğini söyledi. Güneşin yararı kadar aynı zamanda zararlarına da dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Doktor Ebru Celkan, “Güneş yararlıdır ve gereklidir; dünyamızın ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar, dünyayı ısıtır, doğal hayatın devamı için vazgeçilmezdir. Bazı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Güneş zararlıdır; Derinin erken yaşlanmasına, kırışıklıklara ve lekelenmelere yol açar. Deri kanserlerinin büyük bir kısmı derinin güneş gören yerlerinde ortaya çıkar, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yada, kimi zaman tatilimizi bize zehir eden güneş yanıklarına neden olur.Bazı cilt hastalıklarının ortaya çıkmasına da sebep olabilir” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.