Üç aylar hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsimdir

Müftü Kavillioğlu:

“Üç aylar hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsimdir”

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, içerisinde bulunduğumuz üç ayların öneminden bahsetti. İslâm dininin mübarek saydığı ve milyonlarca Müslüman’ın hasretle beklediği üç ayların başladığını ifade eden Müftü Kavillioğlu, “Bu aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsim olarak tanımlanmaktadır. Üç ayların başlanıcı olan Kandil Gecesi’ni Nuri Üysen Camii’nde kutlayacağız. Recep, Şaban ve Ramazan gibi birbirinden bereketli aylardan oluşan bu zaman diliminin önemini Peygamber Efendimiz (s.a.v), ‘Recep, Allah’ın (c.c.) ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır’ şeklinde ifade etmiş ve bizzat kendileri bu aylarda her zamankinden daha çok ibadet etmişlerdir. Yine Efendimiz (s.a.v) üç aylar girdiği zaman şöyle dua ederdi ‘Allah’ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur.’
Ayrıca bir yılda yaşanan 5 mübarek gecenin 4’ünün bu aylar içerisinde yer alması da, üç ayların öneminin bir diğer göstergesidir. Kandil gecelerinde bol bol istiğfar etmeli, kaza ve nafile namazları kılmalı, Kur’an-ı Kerim okumalı ve dinlemeli, Peygamber Efendimize salat ve selam getirmeli, kendimiz, ailemiz, milletimiz ve tüm din kardeşlerimiz için dua etmeli, yetimleri ve kimsesiz çocukları gözetmeli, fakir ve yoksulların gönlünü hoş etmeliyiz Anne-babalarımızı ve büyüklerimizi unutmamalı hayır ve dualarla onları hatırlamalıyız Yüce Rabbimiz böyle mübarek gün ve gecelerde yapılacak ibadetlerimize çok büyük mükâfatlar vaat ediyor Bu mübarek günler ve geceler müminlerin bir takım manevi kazançlar elde etmeleri için büyük fırsatlardır Bu günleri iyi değerlendirmeli, geçmişte yapmış olduğumuz bazı hataları ve günahları bırakmak için çok güzel bir fırsat olduklarını bilmeli ve geçmişimizin bir muhasebesini yaparak, geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle kendimizi hazırlamalıyız” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.