Zihinsel Engeliler Tosyalı ile hayata tutundu

Tosyalı Holding tarafından geçtiğimiz yıl Kasım ayında Osmaniye’de inşaatına başlanan Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, dün düzenlenen görkemli törenle eğitim ve öğretime açıldı. 6 ay gibi rekor bir seviyede bitirilerek hizmete giren okulun eğitim ve öğretime başlaması, bölgedeki zihinsel engelli vatandaşlarımız ve aileleri tarafından sevinçle karşılandı.
Zihinsel Engeliler Tosyalı ile hayata tutundu
Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin açılış törenine Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Turgay Erdal Ceren, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Tosyalı Tosyalı, Ayhan Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, Tosyalı Holding İhracat Direktörü Şerif Tosyalı, eğitim camiası, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelli vatandaşlarımız ile birlikte aileleri katıldı.
Açılış öncesi Cebeli Bereket İlköğretim Okulu Halk Oyunları topluluğu tarafından zeybek oyununu sergiledi.
Yoğun katılımın olduğu açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunmasıyla başladı. Tosyalı Holding’in bulunduğu bölgelerde sosyal sorumluluk anlayışını her zaman ön planda tuttuğunu ifade eden hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı, Tosyalı ailesi için sanayiciliğin sadece üretim, istihdam ve vergiden ibaret olmadığını söyledi. Tüm yatırım bölgelerinde sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini kaydeden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Osmaniye’de engelli vatandaşlarımıza yönelik bir okul açığının olduğu bizlere iletildiğinde hiç tereddüt etmeden kabul ettik. Çünkü o insanlarımızın yüzündeki en ufak tebessüm bizim en büyük mutluluğumuzdur. Yaptığımız sosyal sorumluluk projeleri bize manevi olarak çok büyük haz veriyor. Bölgeye geldiğimiz günden beri başta Sayın Valimiz olmak üzere Osmaniye halkının çok büyük desteklerini gördük. Osmaniye’ye yatırımlarımız bundan sonrada devam edecektir. Ben okulumuzun önce ülkemize, sonra da bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Hatay Milletvekili Suat Önal ise, Tosyalı ailesinin gerek sanayi yatırımlarıyla, gerekse sosyal sorumluluk projeleriyle Osmaniye’nin kalkınmasında büyük katkıları olduğunu ifade etti. Milletvekili Önal, Tosyalı ailesine Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ni kazandırdıkları için bölge halkı adına teşekkür etti.
Son olarak konuşma kürsüsüne gelen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise, Osmaniye’nin her geçen gün gerek sanayi, gerekse eğitim alanında önlenemez bir yükselişinin olduğunu belirtti. Zihinsel engelliler okulunun bölgenin en büyük eksikliklerinden biri olduğunun altını çizen Vali Cerrah, “Bugün işte o eksikliğini hissettiğimiz okulumuzu zihinsel engelli öğrencilerimizin eğitim ve öğretimine açmak için buradayız. Ben bölgemiz insanına bu mutluluğu yaşatan Tosyalı ailesine Fuat Tosyalı şahsında çok teşekkür ediyorum. Zihinsel engelli çocuklarımız burada eğitim görüp hayata atılacaklar. İş sahibi olacaklar. Engelli olmak suç veya kusur değildir. Sağ olsunlar Tosyalı ailesi her türlü ricamızı kırmayıp anında hayata geçiriyorlar. Onlara çok yüklenmekte olmaz. Ben buradan görmedim, duymadım ve bilmiyorum şeklinde üç maymunu oynayan zengin kişilere de seslenmek istiyorum; Bu ülkeden kazanıyorsanız, bu ülkenin insanı için bir şeyler yapın. Bakın buradaki mutluluğa, her bir engelli öğrencimizin gözleri ışıl ışıl parlıyor. Onlara el uzatmak, yardımcı olmak kadar güzel bir olay yoktur. Bizim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Bana ve bölge insanımıza büyük mutluluk ve gurur yaşatan Tosyalı ailesine bu güzel okulumuzu kazandırdıkları için sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve eşi Hülya Cerrah, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve eşi Sibel Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı ve eşi Gülay Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding İhracat Direktörü Şerif Tosyalı, hep birlikte kurdeleyi keserek Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ni eğitim ve öğretime açtılar. Açılışın ardından Vali Cerrah ve iş adamı Fuat Tosyalı konuklarla birlikte okulu gezip incelerken, yetkililerden bilgiler aldılar.

Osmaniye’de, zihinsel engellilere yönelik eğitim açığını gidermek amacıyla yapılan okul, “eğitim uygulama” ve “iş eğitimi merkezi” olmak üzere iki bölümden oluşuyor. “Eğitim uygulama” bölümünde 3-14 yaş grubundaki orta-ağır düzey zihinsel engelli çocuklara eğitim verilecek. Her biri 10 öğrenci kapasiteli 16 derslikte toplam 160 öğrencinin eğitim görebileceği okulun yabancı dil laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, sergi salonu, reviri ve kantini bulunuyor. “Eğitim Uygulama Okulu”nda, öğrencilere günlük yaşam becerileri kazandırılarak, hayata hazırlanmaları, daha sonraki aşamalarda ise renk kavramı, şekil kavramı, ritmik sayma, basit toplama-çıkarma işlemi ve okuma-yazma öğretilebilmesi amaçlanıyor.
“Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi”ne devam eden öğrenci ve kursiyerlerden hiçbir ücret alınmayacak, devlet tarafından ücretsiz ulaşımı sağlanacak. Ayrıca okulda ücretsiz öğle yemeği verilecek, öğrencilerin eğitimi için gerekli ders araç-gereçleri ve eğitim materyalleri ücretsiz temin edilecek. Okulun “İş Eğitim Merkezi”nde ise, zorunlu öğretim çağı dışında kalan 16 yaş üzeri zihinsel engelli, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik ihtiyaca göre bir, iki veya üç yıl süreli kurslar açılacak. Bu kurslarda akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitim programı uygulanacak. Kurs programını tamamlayanlar; diğer yaygın eğitim programlarında, işe ve mesleğe yönlendirilecekler.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.