Vayısoğlu gazetecilerle bir araya geldi

İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek sohbet etti.
Çok sayıda gazetecinin katıldığı sohbet toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Vayısoğlu, İskenderun Ticaret Borsası’nın geldiği noktayı gözler önüne serdi.
Vayısoğlu gazetecilerle bir araya geldi
Borsaların ticari ihtiyaçların gerekli kıldığı illerde birliğin olumlu görüşü üzerine Bakanlıkça kurulduğunu ifade eden İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, “Borsaların birinci görevi, borsaya dahi maddelerin, borsada alım satımını tanzim ve tescil etmektir. Türkiye genelinde toplam 113 Ticaret Borsası faaliyet göstermektedir. İskenderun Ticaret Borsası 1953 yılında kurulmuş Türkiye’nin en eski borsalarından biridir. Şimdiye kadar borsamızın geçmişten bu yana çektiği sıkıntıları, maddi krizle kapanma tehlikesi yaşadığını, gelir olmaması halinde daha önce söylediğim gibi İskenderun Ticaret Borsası kapanarak il borsasının şubesi haline gelecekti. Ben ve personelim hem eski yönetimler ve şuan ki yönetim çok ciddi sıkıntılar geçirdik. Borsamızı kalkındırmak için 20005 yılından itibaren aldığım kararları personelimle beraber ve yönetimin desteğiyle uygulamaya başladık. Başka borsaların kasasına girecek parayı İskenderun’a kazandırdık.
Kapanma tehlikesi geçiren borsamız Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açıklanan 2011 yılı faaliyet raporunda borsa muameleleri ile ilgili istatistikî bilgiler açıklanmıştır. Ülke çağında 58’i il ve 55 ilçe merkezinde olmak üzere toplam 113 Ticaret Borsası’nın içinde bulunduğumuz Akdeniz bölgesindeki toplam 15 Ticaret Borsası’nın toplam artış oranı % 17 olarak gerçekleşmiştir. İskenderun Ticaret Borsası olarak şahsıma gösterilen sevgi ve ilginize layık olmak için tam gayretlerimle personelimizle beraber yönetimimizin desteğiyle çalışmaya devam edeceğiz. İskenderun için gücümüzün yettiğince varız” diye konuştu.
Vayısoğlu, basın toplantısının ardından gazetecilerle birlikte öğle yemeği yedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.