İlk boru döşeme çalışması İsmet İnönü Mahallesi’nde başladı

İskenderun içmesuyu şebeke borularının yenilenmesi inşaat çalışması başladı.
İsmet İnönü Mahallesi’ndeki ilk içmesuyu şebeke borusunun döşenme çalışmasını Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek de izledi. İskenderun’un en önemli sorunu olan içmesuyu sorununun çözümü amacıyla yürütülen çalışmayı heyecanla izleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çalışmaya emeği geçen personelini kutladı.
İlk boru döşeme çalışması İsmet İnönü Mahallesi’nde başladı
İskenderun’un içmesuyu şebeke borularının döşenme çalışması İsmet İnönü Mahallesi, Numune Mahallesi, Mustafa Kemal Mahallesi, Gürsel Mahallesi ve Meydan Mahallesi’nin ardından, diğer mahallelerle sürecek. Bu mahallelerin birçok cadde ve sokaklarında şu anda içmesuyu şebekesi olmadığı gibi şehrin mevcut şebeke boruları da asbest, pik, PVC ve Fransızlardan kalma eski ve yer yer çürümüş borulardan oluşuyor. Duktil boruların döşenmesiyle, kente verilen suyun fiziki olarak yüzde 70’lere varan su kayıpları ve eski su şebekesinden kaynaklı su patlaklarının da önüne geçilmiş olacak. İnsan sağlığına zararlı hiçbir madde içermeyen duktil içmesuyu şebeke borularının döşenmesiyle halkımız gönül rahatlığıyla musluktan su içmeye başlayacak.

Önceki İçerikBüyükşehir için kesin bir bilgi yok!
Sonraki İçerikVali Lekesiz, 19 Mayıs’ta bisiklete binecek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.