Şehit Er Fatih Yonca’nın annesi yılın annesi seçildi!

Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubesi ve Türk Anneler Derneği İskenderun Şubesi, Anneler Günü dolayısıyla önemli bir etkinliğe imza attı. Gecede, yılın annesi seçilerek hediye verilen şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca’nın annesi duygulandı.
Şehit Er Fatih Yonca’nın annesi yılın annesi seçildi!
İskenderun Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş yaptığı konuşmasında salonda asılı bulunan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyada her şey kadının eseridir’ sözünü işaret ederek, “Annelerimizi ve kadınlarımızı tarif etmemize gerek yok. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu sözüyle en güzel şekilde izah etmiştir” dedi ve geceyi düzenleyen her iki derneğe teşekkür etti.
İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Atilla Kaya ve eşi ile davetlilerin katıldığı gecede, Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş, Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer ve Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Nezihe Elibol’a anı tabağı ve İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarından oluşan İskenderun albümü verdi.
Gecede yaptığı konuşmasında, kadınlarımızın evlatlarını en iyi şekilde yetiştirme çabasında olduğunu belirten Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Nezihe Elibol, “Dünyada en yüce sevgi anne sevgisidir” dedi.
Kadın sorunlarının çözümünde yardımcı olmak amacıyla hizmet veren Türk Kadınlar Birliği’nin hukuk, sağlık, eğitim alanında uygulamalarıyla, kırsal kesimde ve kentte yaşayan tüm kadınlarımızı çağdaş katılımcı konuma getirerek kadının toplumdaki yerinin gerektiği gibi olmasını sağladığını ifade eden Türk Kadınlar Birliği Başkanı İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, “Kadınları toplumdaki layık oldukları yere gelmeleri konusunda öncülük görevimizi asla unutmayacağız” diye konuştu. İssos Otel’de düzenlenen gecede, şiir okundu, sıra gecesi ve defile düzenlendi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.