Şampiyonlar kupalarını aldı

2011-2012 Türkiye futbol sezonunun sonunda şampiyonlar kupalarını alarak sezonu tamamladılar. İlk olarak süper bir giriş yapmamız lazım. Süper ligden giriş yapmamız daha doğru olur.
Gerçekten bu yıl futbol anlamında tam bir kabul geçti. Hiç ama hiç futboldan zevk almadım. Çünkü konsantre olamadım. Acaba federasyon ne karar verecek şike var mı? Yok mu? Futbolcular ve kulüplerin kafası çok fazla karışıktı. Ve bu karışıklık gerilim sonunda şiddeti getirdi. Fenerbahçe Galatasaray maçının ardından yaşananları gördük. Ne ülke olarak bize nede takım ismi vermeyim ama taraftarları yakışmadı. Süper ligin şampiyonu her zaman tarih yazan Galatasaray oldu.
Birinci Bank Asya Ligi’ne baktığımız zaman ise bir zamanlar İskenderun Demir-çelik gurubunda yer alan ve Demir-çelik spor’un boyun eğmediği takım şimdi süper Lige merhaba dedi ve Bank Asya ligini şampiyon tamamladı.
Elazığ, İskenderun grubundayken neredeyse küme düşmek üzereydi. Ama inanan yöneticilerin ve kentin sahipleri takımlarına sahip çıktı ve Elazığ Süper Lig’e tekrar merhaba dedi. ‘Hayırlı Olsun’ darısı bize.

Akhisar Belediye spor
Yine Bank Asya’da mücadele eden Akhisar Belediye spor Süper Lig’e merhaba diyen bir diğer takım. Gerçekten Akhisar’ı kutlamak ve tebrik etmek lazım. İnanılması çok güç bir başarıya imza attılar. Hatta ve hatta Başbakanın memleketi Rize’yi kendi evinde yenerek Süper Lig’e merhaba dediler. Akhisar, Manisa’ya bağlı bir ilçe ve nüfusu ise 102 bin 167 kişi ve bu ilçe Türkiye Süper Ligi’ne Başbakanın memleketinin takımını yenerek çıkıyor.
İnananların neler yapabileceklerini herkesin iyi görmesi lazım.
Türkiye 2.liginde de kıyasıya mücadeleler vardı. Şampiyonluklarını ilan edenler haklı sevinç yaşadılar. 2.lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Şanlıurfa spor ise geçtiğimiz Pazar günü İskenderun Beş Temmuz Stadı’nda Demir-çelik spor’u yenerek şampiyonluğunu ilan ederek İskenderun’dan ayrıldı ve gurubu 72 puanla birinci bitirerek Bank Asya ligine merhaba dedi. Temsilcimiz Demirçelikspor ise 45 Puanla 9.sırada tamamladı.
2.lig Kırmızı grupta ise 1461 Trabzon sezonu 61 puanla bitirerek şampiyon oldu.
3.lig 1. gurupta İnegöl 77 puanla şampiyon oldu.
3.lig 2.gurupta Nazilli Belediye 78 puanla şampiyonluğunu ilan ederek 2.lige merhaba dedi.
Hatay Spor ise 3.lig 3. gurupta 72 puanla şampiyon olarak uzun bir aradan sonra 2.lige çıktı.
Şimdi değerlendirmelerde bulunmak için gerçekleri yazmak kadar doğru ve doğal bir şey yok sanırım.
İskenderun’un maddi gücü ve iş hacmi Türkiye deki birçok ilden önde geliyor.
İskenderun’un nüfusu 518 bin 540. Bu kadar yoğun bir toplumun bulunduğu yerde başarı yok.
Bu konuyu çok açık bir şekilde sorgulamak lazım.
Pazar günü kendi evinde oynayan Demir-çelik spor Şanlıurfa maçı şampiyonluğun düğümünü belirleyecek bir maç. Taraftarların maça olan ilgisi bir hayli fazla özellikle de Şanlıurfa’dan gelenlerin sayısı çok. Çünkü takımlarını hiçbir yerde yalnız bırakmıyorlar ve şampiyonluklarını burada kutlamaya gelmişler.
Maç çok gergin başladı. Hani burada alacakları bir mağlubiyet onlar için son maçta sorun yaratabilirdi. Ama kentimizin temsilcisi İDÇ spor zaten sezon başında beri yakaladığı her fırsatı geri tepti.
Protokolde tartışmalar yaşandı.
Maça olan ilgi bir hayli fazlaydı Urfalı yöneticilerinde protokol tribünlerinin bulunduğu yerde yerinde heyecanla bağırdığında ve sevinçlerini birbirleriyle paylaşınca ortalık bir anda gerildi. Başkanların bulunduğu protokolde su şişeleri havada uçuştu kim kime atıyor belli değildi.
Şanlıurfa taraftarı ise Beş Temmuz Stadı’nda şampiyonluk kutlamalarını yapıyorlar eğlencede sınır yok.

Şanlıurfa’dan İDÇ geçemedi

Hatırlar mısınız üç iki ya da üç sezon öncesinde Şanlıurfa ile Demir-çelik maçı vardı. Maçta Şanlıurfa stadında ve bu maçı İskenderun kazansaydı şampiyon olarak guruplara gidecekti. Ama orada İDÇ taraftarlarının sesini bile çıkartmadılar ve futbolcular da saha içerisinde baskıdan dolayı top oynayamadı.
Hani dünü unutanlar yarını hatırlamayız.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.