Keşke her zaman Trafik Haftası olsa

Sahil kordonunda motosiklet sürücülerini durdurarak ceza yerine kas hediye eden trafik polisleri takdir topladı. Vatandaşların ise bu durumdan oldukça memnun oldukları görüldü
Keşke her zaman Trafik Haftası olsa
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği Trafik Haftası dolayısıyla bir hafta boyunca kentin her noktasında değişik etkinlikler gerçekleştiriyorlar. Dün sabah saatlerinde Eski adliye Binası karşısında çadır açan Trafik ekipleri burada tüm vatandaşlara kolonya, şeker ve bilgi ikramında bulundular. Çadırda el ilanları ve CD gösterisi ile vatandaşlara bilgi veren trafik ekipleri yaşanan kazaların bir daha yaşanmaması için yoğun çaba sarf ediyorlar.
İskenderun Trafik Büro Amirliği Sorumlusu komiser Yardımcısı Halil Dağ, “Trafik Haftası olması nedeni ile hafta içerisinde değişik etkinliklerimiz oluyor. Bugüne mahsus trafik çadırı kurduk. Çadırda afişlerimiz var. Bilgilendirici broşürlerimiz var. Bunun yansıra televizyonumuzda önceden çekilmiş kaza görüntüleri ve eğitim amaçlı görüntüleri aktararak vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Trafik ekipleri olarak tek gayemiz trafik kazalarını azaltmaktır. Bunun için sadece uygulama veya ceza yöntemlerini kullanmıyoruz. Vatandaşımızı eğitim amaçlı hem bilgilendirip hem de onların bilinçlenmesini sağlayarak trafik kazalarını minimuma düşürmeye çalışıyoruz. Trafik Haftası içerisinde de buna daha çok önem veriyoruz. Ayrıca son sistem olan radar kayıt cihazımızı sürücülerimiz görsün ve bilsin istiyoruz. Çünkü uygulama yapıyoruz. ‘Radara yakalandınız hız ihlali yaptınız’ diyoruz ama sürücülerin radar cihazının nasıl bir şey olduğunu nasıl bir teknikle ölçüm yaptığını bilmiyorlar. Biz de radar kayıt cihazımızın nasıl kullanıldığını vatandaşlarımıza göstermek istiyoruz. Ayrıca alkol ölçüm cihazını getirip vatandaşlara tanıtacağız” dedi.
Çadır tanıtımının dışında ise yine trafik polisleri sahil kordonunda kask kullanmayan motosiklet sürücülerini durdurarak onlara ceza yerine kask hediye ettiler.
Sahilde yapılan bu uygulamada vatandaşlar polisi bir anda karşılarında görünce ceza yiyeceğini düşünerek yaklaştı. Ancak trafik polisleri ‘Kaskınız bulunmamakta sizin canınız bizim için çok değerli lütfen kasksız geçmeyin’ diyerek kask hediye ettiler.
Sürücülerin ise bu uygulamadan son derece memnun oldukları görüldü. Vatandaşlar, “Ceza yiyeceğimizi düşündük, ama sağ olsun memur beyler bizleri bizden daha çok düşünüyorlar. Onların karşısında utandım. Vermiş oldukları kaskı da devamlı takacağım” şeklinde görüş belirttiler.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.