İşte dayanışma

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı tarafından Vakıflar Haftası dolayısıyla düzenlenen yemek birlik ve beraberlik içinde geçti. Tüm vakıf temsilcilerinin katıldığı yemeğe katılmayan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise tepki topladı.
İşte dayanışma
İTSO Vakfı Başkanı Garip Şandır’ın işletmeciliğini yaptığı Yörük Çadırı’nda verilen yemeğe, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Aygen, çevre belde belediye başkanları, İskenderun Belediye meclis üyeleri, vakıf başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte davetliler katıldı.
Yemekte konuşan İTSO Vakfı Başkanı Garip Şandır, vakıfların varoluşlarının göz önüne alındığında bunun dini müesseseler ile birlikte hizmet ve sosyal dayanışmanın ortaya çıkacağını söyledi. Vakfın gerçek veya tüzel kişilerin mallarını kendi mülkiyetlerinden çıkartıp fayda sağlamak için ebedi olarak insanlığa tahsis etmek olduğunu belirten Şandır, “Vakıf insanların eğitildiği okul, ihtiyaç sahibini doyuran aşevi, yorgunu dinlendiren misafirhane, yoksulu düşkünü tedavi eden hastane, yetimin barındıran yurt, fakiri güldüren yuva, muhtacın omzundaki eldir. Yüklendiği çok bu görevler neticesinde vakıfların sosyal hayatta çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk, vakıflarla ilgili nutkunda: ‘Vakıfların varoluş sebebi göz önüne alınınca, bunun dini müesseseler ile birlikte hizmet ve sosyal dayanışmayı hedeflediği ortaya çıkar.’ Demiştir. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı olarak kuruluşumuzdan bu yana okuttuğumuz yüzlerce öğrencinin yanı sıra sosyal faaliyetler konusunda da her zaman atılım yapan bir vakıf olmuştur” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra konuşan Vakıflar Hatay Bölge Müdürü Ali Kaya, vakıfların öneminden bahsetti. Kaya, ise İstanbul’dan sonra böylesi birlik ve beraberlik tablosunun İskenderun’da gerçekleştiğini, bundan da memnunluk duyduğunu söyledi. Son olarak konuşan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, insanların öldükten sonra yaşamalarının önemli olduğuna vurgu yaptı. Her canlı varlığın mutlaka ölümü tadacağını dile getiren Kaymakam Su, “Öldükten sonra da yaşamak istiyorsak. Arkamızda mutlaka bir eser bırakmalıyız. Tüm dinlerin buluştuğu bu etkinlikte emeğe olan herkese teşekkür ediyor, Vakıflar Haftası’nı kutluyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından yemeğe katılan vakıf temsilcileri tek tek kendilerini tanıttılar.

BAŞKAN CİVELEK TEPKİ TOPLADI
Bu arada tüm temsilcilerin katıldığı böylesi önemli bir etkinlikte İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in olmaması büyük tepki topladı. Tüm ısrarlara rağmen, davete icabet etmeyen Başkan Civelek’in aynı saatlerde MKÜ’nün düzenlemiş olduğu Etli Pide etkinliğine katılarak böylesi önemli bir etkinliği es geçti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.